Hopp til innhold

Væpnet politi rykket ut etter trusler om skoleskyting

Elever ved en ungdomsskole i Trondheim ble tirsdag ettermiddag innbrakt av politiet etter at truet med skoleskyting på en chat på sosiale medier.

Trondheim i desember

Fire elever ved en ungdomsskole i Trondheim er innbrakt av politiet etter at det er blitt framsatt trusler om skoleskyting på sosiale medier.

Foto: Stein Lorentzen

Ifølge Adresseavisen ble fire ungdommer i ungdomsskolealder innbrakt av politiet tidligere i dag.

– Vi fikk melding fra den aktuelle skolen at det pågikk en chat på sosiale medier mellom elever. Der var det snakk om å utføre en skoleskyting i dag. Vi sendte derfor enheter til skolen, sier politiadvokat Aage Sliper Midling ved Trøndelag politidistrikt til NRK.

Midling sier politiet tok trusselen alvorlig, og at de derfor sendte væpnede betjenter til den aktuelle skolen. Politiadvokaten vil dog ikke spekulere om trusselen var reell, og forteller at det ikke ble gjort funn av våpen på skolen.

Chattingen skjedde i skoletiden

Politiadvokaten opplyser at chattegruppen var en lukket chat for en av klassene ved ungdomsskolen, og at elevene ikke opptrådte anonymt i gruppechatten. Politiet fikk derfor identifisert elevene som fremsatte truslene.

– De fire innbrakte er barn på 13–14 år. De har gitt en forklaring til oss i dag, og er sendt hjem med sine foreldre.

Ingen av elevene skal være kjent for politiet fra før. Elevene har forklart seg om chatten, men Midling vil ikke utdype med om hva som kom fram i avhørene.

Midling

Politiadvokat Aage Sliper Midling

Foto: Lars Erik Skjærseth / NRK

Mener det er uvettig bruk av sosiale medier

– Disse ungdommene er under 15 år og under den kriminelle lavalder. Dette blir en sak for vår forebyggende gruppe. I tillegg er barnevernet koblet inn. Nå skal vi ta en prat med foreldrene, sier Midling til Adresseavisen.

Rektor ved den aktuelle skolen sier til NRK at dette dreier seg om uklok bruk av sosiale medier.

– Elevene har snakket sammen på chat på en måte som gjorde at enkelte elever ble urolige. Da ble vi nødt til å kontakte politiet, sier rektoren.

Han mener samtalene som er gjort i ettertid vil bidra til at elevene blir ivaretatt.

– Skolen har fått den informasjonen den trenger for å ta best mulig vare på elevene framover, sier rektor.

Politiet har snakket med elevene det gjaldt, og er enig med rektor i at dette handler om at man ikke tenker rekkevidden av hva man gjør på nett.

– Vi mener dette er uvettig opptreden på sosiale medier, sier kommunikasjonsdirektør hos politiet i Trøndelag, Siv Anikken Røv, til NRK.