Hopp til innhold

Uvirkelig for alle i Leksvik

Barnedødsfallet oppleves som uvirkelig blant innbyggerne i Leksvik. I dag setter kommunen inn ekstra bemanning i barnehagene og på skolene.

Jahn Winge

– At noe sånt skal ramme en så liten kommune som vår, det er voldsomt, sier varaordfører Jahn Winge.

Foto: Joar Elgåen / NRK

– At noe sånt skal ramme en så liten kommune som vår, det er voldsomt. Det er veldig sterke følelser i sving. Alle kjenner alle, alle har et forhold til hverandre og det er veldig sterkt det som skjer, sier varaordfører i Leksvik kommune, Jahn Winge.

Uforståelig for folk i Leksvik

Varaordføreren har snakket med mange i kommunen med rundt 3500 innbyggere.

– Det er ingen som forstår at noe sånt kan skje. Det var et barn som hadde startet i barnehagen og foreldrene kjenner hverandre. Vi synes synd på hele familien og vi prøver å ta hånd om den, og de som står dem nær, sier Winge.

Ekstra bemanning i barnehagene

Det har gått i ett siden alarmen gikk i går formiddag. Winge og ordføreren har løpende kontakt og vurderer hvilke tiltak som er de rette. I dag er det også satt inn ekstra ressurser rettet mot de yngste.

– I dag er det ekstra personell i barnehagene og på skolene både i Vanvikan og Leksvik så vi får forklart så godt som det er mulig, hva dette går ut på, sier Winge.

Samarbeider om barnevern

Vigdis Bolås

- Interkommunalt samarbeid sikrer et sterkt fagmiljø, sier Vigdis Bolås.

Foto: Joar Elgåen / NRK

Ingen i barneverntjenesten vil si noe om hvorfor de besøkte familien i Vanvikan, dagen før barnet døde. Men, Leksvik kommune samarbeider med de andre kommunene på Fosen om disse tjenestene.

Fosen barneverntjeneste består av 7 kommuner som har slått seg sammen fordi de mener det gir et sterkere fagmiljø.

– Den enkelte lille kommune hadde ikke kunne hatt et like sterkt apparat, mener rådmann i Rissa, Vigdis Bolås.

Hun er også ansvarlig for Fosen barneverntjeneste. I dag får også politiet informasjon om hvorfor barnevernet var i kontakt med familien i Vanvikan.