Uværet stopper Hurtigruten

Hurtigruten kansellerer mange avganger denne helga på grunn av uværet langs hele kysten.

Hurtigruteskipet "Finnmarken"

Hurtigruten tar ikke sjansen på å være ute på sjøen i uværet som herjer hele kysten denne helga. Mange avganger er kansellert.

Foto: Martin Andersson / NRK

– Vi kansellerer på grunn av uværet. Dette er en beslutning som er tatt av våre kapteiner, og sikkerheten kommer alltid først, forteller kommunikasjonsdirektør Anne Marit Bjørnflaten i Hurtigruten til NRK.

Hun har ikke fått inn meldinger om noen problemer hos skipene i natt. Likevel velger de å holde skipene til kai til uværet er over.

Mange skip står ved kai

MS Nordkapp blir liggende i Trondheim et døgn, og det betyr at alle avganger mellom Trondheim og Finnsnes nordover er innstilt.

MS Nordlys vil stoppe i Rørvik i kveld og blir liggende der i minst ett døgn. Skipet kansellerer alle avganger mellom Bergen og Ålesund på grunn av dårlig vær.

MS Lofoten kansellerer alle avganger mellom Tromsø og Kirkenes. MS Kong Harald kansellerer alle avganger mellom Honningsvåg, Kirkenes og Hammerfest.

Vil hjelpe passasjerene

– Vi beklager ulempene dette vil medføre for våre passasjerer. Vi vil strekke oss så langt vi kan for å sørge for at folk kommer frem dit de skal, sier Bjørnflaten.

Passasjerer som allerede er om bord vil få hjelp til å komme seg videre, og folk som har billetter vil få refundert disse.

Hun oppfordrer folk til å følge nøye med på nettsiden deres.

– Der vil vi oppdatere fortløpende om alle avganger og kanselleringer, forteller hun.

Svært sjelden

Det er sjelden at Hurtigruten må avlyse så mange avganger på en gang.

– Det har nesten aldri skjedd. Det er jo uvanlig at man får uvær som treffer hele kysten på en gang, sier Bjørnflaten.