Finn (65): – Det er herlig å kjenne på naturkreftene

Flyplass er stengt, løse gjenstander er på avveie og elv flyter over sine bredder. Vind opp mot full storm har laget oppstyr i norddelen av Trøndelag onsdag. Nå er uværet på vei nordover.

Finn Rossing, Varøy, Nærøy

En fiskekasse berges fra bølgene på Varøy, og folk ypper seg mot vinden på Arnøybrua.

Mens det sto på som verst på Varøy i Nærøy kommune, tok Finn Rossing turen ut sammen med sønnen og svigerdatteren. Det ble mildt sagt en frisk opplevelse. Stormen sørget for at trioen kunne lene seg på vinden, mens saltvannet pisket dem i ansiktet.

– Jeg har bestandig likt vær og vind. Så lenge det ikke er fare involvert, vil jeg helst ut for å oppleve dette. Det er herlig å kjenne på naturkreftene, sier Rossing til NRK.

Strømbrudd og flom

Like før klokken 15.30 måtte Namsos lufthavn stenges i en kort periode på grunn av flom. Vannet nærmet seg rullebanen.

Også fylkesvei 7040 mellom Lauvhammer og Langnes i Overhalla måtte stenges av flom. Veien er fortsatt ikke åpnet.

På Skatval i Stjørdal lå en nedrevet strømledning lenge over E6, mens en stor stein sperret fylkesvei 464 nord for Namsos. Ingen personer ble skadet. Veien er åpen, men det er frykt for at flere steinras.

Store bølger ved fergeleiet på Flakk

Sterk vind fører til problemer for fergetrafikken i Trøndelag. I sambandet Flakk-Rørvik er det avgang fra Flakk hver hele time og fra Rørvik hver halve time.

Foto: Stein Roar Leite / NRK

I tillegg har flere husstander mistet strømmen.

Steinkjer-elva fløt over sine bredder tidligere onsdag ettermiddag. Vannstanden er ventet å stige ytterligere i natt. Det er fare for at flere garasjer i nærheten av elva kan oversvømmes.

Politiet og brannvesenet i Trøndelag fått en rekke meldinger om tak som er i ferd med å blåse av, trær som har veltet og trampoliner som har fått seg en flygetur.

Nå ber de folk sikre gjenstander som kan bli tatt av de sterke vindkastene.

Uvær i Namsos

Onsdag ettermiddag har Namsos-området fått servert det kraftigste uværet.

Foto: Tariq Alisubh / NRK

Beveger seg nordover

Finn Rossing mener det brutale uværet er til ettertanke.

– I et slikt vær får vi virkelig kjenne på hvor små vi mennesker egentlig er. Vi tror kanskje vi kan kontrollere alt, men naturkreftene styrer oss.

Han forteller at vannstanden ved moloen på Varøy er to meter høyere enn de er vant til, at trær har veltet og at noen naboer mistet taket på uthusene sine.

– Nå ser det ut til at stormen har gått over til sterk kuling. Det verste er over, sier Rossing.

Nå beveger uværet seg videre oppover mot Helgeland.