NRK Meny
Normal

Utsetter skjebnevedtaket

Det ble ikke vedtatt noen gjeldssletting i det ekstraordinære formannskapsmøtet i Namsos mandag. Rock City må vente til torsdag før de får vite om de slipper å betale tilbake husleia de skylder kommunen.

Rock City

Rock City i Namsos har kniven på strupen etter dårlig kontroll over pengebruken.

Foto: Espen Sandmo/NRK

Alle partier bortsett fra Fremskrittspartiet støttet forslaget fra Ap, SV og Høyre om å utsette vedtaket om å slette husleiegjelden til Rock City.

Formannskapet vil nå finne ut om de økonomiske problemene kan løses på andre måter som er mer lønnsomme for kommunen.

– Vi vil utrede om vi kan få mer ut av de pengene enn å avskrive dem som tap. Det ville vært positivt både for Rock City og kommunen, sier Kjersti Tommelstad i SV som ikke er fornøyd med rådmannens utredning.

Frist til onsdag

Kulturdepartementet har krevd å få en redegjørelse fra Rock City innen førstkommende onsdag på om det er grunnlag for videre drift i selskapet, og om tidligere tilskudd er brukt slik Kulturdepartementet hadde ment.

Greier ikke Rock City å gi gode svar på disse spørsmålene, er det slutt på pengene fra staten.

Ved å sette en strek over husleiegjelda til Rock City, gir Namsos kommune selskapet armslag slik at de kan finne ut hvordan de skal drive videre.

Nå må altså Rock City vente til torsdag før de får vite hva kommunen bestemmer seg for.

Samtlige av medlemmene i formannskapet som uttalte seg var negative til fristen som kulturdepartementet hadde satt.

Kan bryte EØS-regler

Under dagens møte kom det også fram måten å slette gjelden på som rådmannen foreslo i dag, kan være i strid med EØS-reglementet.