NRK Meny
Normal

Søker etter ny rådmann i Namsos

Namsos kommune har nå utlyst jobben som rådmann i kommunen. Den forrige rådmannen måtte gå fordi politikerne ikke lenger hadde tillit til henne etter Rock City-skandalen.

Hege Sørlie og Morten Stene

Hege Sørlie (til venstre) måtte gå fra rådmannsjobben. Her fra et formannskapsmøte i Namsos, til høyre sitter ordfører Morten Stene.

Foto: Espen Sandmo/NRK

Rock City

Det nasjonale senteret for pop og rock, Rock City, ble en verkebyll for namsospolitikerne.

Foto: Kjartan Trana / NRK

Det økonomiske rotet i det nasjonale senteret for pop og rock, Rock City, kostet kommunen dyrt, og politikerne var svært kritiske til rådmannens saksbehandling.

Rot i Rock City

Politikerne i Namsos kommune vedtok å gå inn med store økonomiske forpliktelser da Rock City ble bygd, blant anna tok kommunen garantiansvaret for Rock Citys husleie i hele 20 år.

I tillegg har kommunen garantert for et lån på 20 millioner kroner som ble tatt opp for å få ferdig Opplevelelsessenteret for Trønderrocken.

Les også: Kommunen overtar Rock City

Det var særlig rådmann Hege Sørlie som fikk kritikk for at kommunen inngikk disse økonomiske forpliktelsene.

Les også: Rådmannen ble advart

I vår ble det satt ned et utvalg som skulle se på tilliten mellom politikerne og rådmannen, og det endte med at rådmannen måtte gå.

Søker rådmann med bred ledererfaring

Nå annonserer Namsos kommune blant annet på nettstedet finn.no, og søknadsfristen for dem som vil bli rådmann, er 6. november. I utlysingsteksten heter det at «Namsos kommune tilbyr en av Nord-Trøndelags mest attraktive topplederstillinger med store påvirknings- og utviklingsmuligheter.»

Tidligere rådmann Hege Sørlie fikk kritikk fra flere hold fordi mange mente at hun ikke hadde god nok bakgrunn innen ledelse.

Nå presiserer kommunen at de søker en toppleder med høyere utdanning, bred ledererfaring og god kjennskap til kommunal virksomhet.

Namsos kommune ønsker seg også en person som kan «inspirere og samle organisasjonen om felles mål og utfordringer under en krevende innovasjonsprosess.»