Normal

Utlover dusør til dem som leverer tilbake Picasso-bilder

Finn Radmann mistet verdifull kunst på en handletur i Trondheim. Nå lover han 10.000 kroner til den som gir han bildene tilbake.

Finn Radmann

En fortvilet Finn Radmann viser frem sertifikatene til de eksklusive reproduksjonene.

Foto: Kjartan Ovesen / NRK

– Jeg kom med toget til Trondheim onsdag morgen. Deretter skulle jeg bare inn å handle litt mat på vei hjem. Bildene må ha falt ut når jeg forlot butikken rundt klokka 07.30, sier en fortvilet Radmann til NRK.

Det var Adresseavisa som først omtalte saken.

Radmann la seg til å sove da han kom hjem, og han oppdaget først at bildene var borte i 11-tiden. Han har gjort det han kan for å finne bildene selv, men har sålangt ikke lykkes.

– Jeg har gått gjennom den ruta jeg gikk hjem, og har vært overalt på Solsiden i Trondheim, i tillegg til at jeg har kontaktet politiet.

Les: Lover ny kunsthall i Trondheim

Ingenting å tjene

Nå håper at han at den som har funnet bildene leverer de tilbake.

– Jeg er hundre prosent sikker på at noen har funnet bildene. Det var helt vindstille, og jeg har gått grundig gjennom ruta. Det er ingen mulighet for at de fortsatt ligger ute på gata.

Det er ingenting å tjene på å beholde bildene selv.

– Det er ikke mulig å videreselge bildene for å tjene penger. Kunst i denne klassen krever autoriasjon i form av et sertifikat, og de har jeg fortsatt.

Les: Bleken kjøper tilbake egen kunst

Radmann er ekstra fortvilet over at bildene forsvant når han først var kommet hjem.

Eksklusive reproduskjoner

– Jeg hentet de i New York, og fraktet de rundt i Oslo i flere dager. Jeg har bytta fly flere ganger og alt har gått fint. Da er det ekstra tragisk at jeg mister de på vei hjem. Det var ikke akkurat min lykkedag, men jeg kan ikke grave meg ned.

Bildene er ikke Radmanns egne. Det var meningen at de eksklusive reproduksjonene skulle brukes i en kunstutstilling i Oslo.

– Det er jo ingen tvil om at jeg har tabba meg ut. Jeg er glad jeg ikke tok det bildet som er verdt ti millioner kroner, men det hadde jeg selvsagt behandlet på en helt annen måte.

Finn Radmann papp

Radmann fraktet bildene inni denne pappen.

Foto: Kjartan Ovesen / NRK

De store bildene var pakket inn i tynn, grønn plast og nå håper Radmann at finneren vil benytte seg av dusøren på 10.000 kroner.

– Det er ingen som kan kontrollere om vedkommende henger opp bildene på veggen sin hjemme, men jeg håper at de heller velger å gi de tilbake. Å selge de med større fortjeneste er ingen mulighet. sier Radmann.