NRK Meny
Normal

Utklasset svenskene på Lerkendal

Rosenborg viste ingen nåde, og stoppet ikke før det sto 3-0 på resultattavlen på Lerkendal. Med seieren mot AIK er trønderne sikret gruppespill i Europa.

Rade Prica

Rade Prica skåret mot sine svenske landsmenn på Lerkendal. Nå ønsker han seg FC København i neste runde. - Rade tror på julenissen, sier Nils Arne Eggen.

Foto: Alley, Ned / Scanpix

– Det føles godt å sende de hjem på denne måten og det var ikke tvil om at vi var det beste laget, sier Rade Prica til NRK.no etter kampen.

– Det er lett å skyte over på en slik mulighet, men det var et jævlig viktig mål, sier han om skuddet som åpnet skåringsballet på Lerkendal.

Med 4-0 sammenlagt mot svenske AIK går Rosenborg videre til 4. og siste kvalifiseringsrunde i mesterligaen, og er dermed sikret gruppespill i Europa, med Europa-ligaen som dårligste utfall.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

RBK-spillerne jubler etter at de gikk videre til 4. kvalifiseringsrunde i mesterligaen.

Med sieren onsdag er RBK bare to kamper unna mesterligaen. Taper de i 4. kvalifiseringsrunde er trønderne likevel sikret gruppespill i Europa-ligaen.

Foto: Alley, Ned / Scanpix

Nervepirrende 1. omgang

Nils Arne Eggen har tidligere klaget på at spillerne er for dårlige i avsluttningsfasen, og han var nok ikke forøyd etter de første 45 minuttene.

Ingen av skuddene som RBK fyrte av traff innenfor stengene til AIK-keeper Turina, men RBK viste at de hadde grepet på kampen.

AIK var farlig frampå noen ganger, men heller ikke de glimret med sine skuddferdigheter.

Ifølge Eggen var AIKs defensive holdning grunnen til at lagene gikk til pause med 0-0.

– Det er vanskelig å spille mot to firere i forsvar, sier han til NRK.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Video eggen-050810w-st_TL.mp4

Rosenborg-trener Nils Arne Eggen etter sieren mot AIK.

RBK viste hvem som var sjef på Lerkendal

Da var 2. omgang langt bedre i RBK-trenerens øyne. Fjorårest svenske seriemestere var sjanseløse de siste 45 minuttene på Lerkendal.

Prica, Demidov og Lustig sørget for å vise at RBK har nivået som kreves i Europas beste selskap.

Det tok ti minutter av 2. omgang før RBK tok ledelsen. På et av sine mange innlegg fra venstrekanten fant Per Ciljan Skjelbred endelig en medspiller.

Pasningen fra indreløperen treffer litt bak Rade Prica, som tar to skritt tilbake mot AIKs 16-meter og fyrer av med vensterefoten. Skuddet går langs bakken, og ned i venstre hjørne for AIK-keeper Turina.

Lerkendal jubler for 1-0, men vet ikke hva de har i vente.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Lustig, Henriksen og Demidov feirer sistnevntes skåring

Mikael Lustig og Markus Henriksen feirer 2-0-målet til Vadim Demidov.

Foto: Alley, Ned / Scanpix

Pøste på med angrep

I kjent Eggen-stil fortsetter RBK å angripe, selv om de nå leder 2-0 sammenlagt.

Trond Olsen blir byttet inn for Morten Moldskred, og takker for tilliten ved å legge et godt frispark inn i AIK-feltet. Der hopper Vadim Demidov helt upresset opp, og header ballen enkelt i mål bak Turina som var på en trøndersk bærtur.

For å gjøre onsdagskvelden enda mer ydmykende for AIK, tegnet nok en RBK-svenske seg på mållisten.

– Jeg får veldig god tid på meg og det ble et helt okey mål, sier Mikael Lustig om skuddet som bøyde seg rundt og inn i hjørnet av AIK-målet fra rundt 20 meter.

Video Lustig om kampen

Mikael Lustig om målet mot AIK.

– Rade tror på julenissen

På fredag får RBK vite hvem de møter i siste kvalifiseringsrunde til Mesterligaen, og målskårer Rade Prica har sin favorittmotstander til neste kamp.

– Jeg håper vi trekker FC København. De er i nær avstand fra Trondheim, og de passer oss godt, sier han.

Trener Eggen er ikke like sterk i ønsketenkingen.

– Rade kan ønske seg hvem som helst, men han er yngere enn meg og tror på julenissen. Det er ikke mulig å ønske seg et lag, men alle lagene vi kan møte i neste runde er overkommelige, sier Eggen selvsikkert.

Video Rade Prica om RBK - AIK

Rade Prica ønsker seg FC København som motstander i neste runde.