Utenlandsk eier overtar verft på Fosen

Skipsverftet i Rissa får utenlandsk eier, etter at Bergen Group har solgt seg ut av bedriften.

Bergen Group Fosen

Verftet i Rissa får utenlandsk eier. Bergen Group selger sine aksjer i verftet.

Foto: Harald M. Valderhaug / Photo: Harald M. Valderhaug or w

De 160 ansatte ved verftet på Fosen har vært permitterte siden juni. Fra oktober er de tilbake i jobb. Da starter jobben med å bygge et nytt fartøy for NFDS Offshore AS.

I dag ble det kjent at verftet får ny utenlandsk eier.

Selger verft

Det er det ukrainske selskapet Calexco som betaler rundt 25 millioner kroner for Bergen Groups eierandel på 30 prosent. Dermen eier selskapet 100 prosent av aksjene i verftet, som tidligere er kjent under navnet Fosen Mek, skriver Adresseavisen.

I ei pressemelding sier konsernsjef Asle Solheim i Bergen Group at han er fornøyd med salget av de gjenværende aksjene i NorYards AS.

– Bergen Group har de siste kvartalene iverksatt flere ulike tiltak for å redusere konsernets engasjement knyttet til skipsbygging. Nå velger vi å selge aksjene i NorYards AS på et tidligere tidspunkt en opprinnelig planlagt, sier Solheim.

Fornøyd med utenlandsk eier

Konsernsjef Johannes D. Neteland i NorYards AS er fornøyd med avtalen som innebærer at Calexco blir eneeier av NorYards AS.

– Vi får en internasjonal eier som er dedikert til å videreutvikle NorYards sin posisjon i det internasjonale markedet for bygging av avanserte offshorefartøy og spesialskip, sier han i pressemeldinga.

Neteland sier til NRK at de får en langsiktig eier som blir bra for verftet i Rissa.