Utdrikningslag utløste politiaksjon

En mann i et utdrikningslag gikk inn på en dagligvarebutikk i Trondheim iført finlandshette og kamuflasjejakke. Det førte til en stor politiaksjon lørdag formiddag.

Politi i Trondheim.

Væpna politi rykker ut til det de tror er et ran i en dagligvarebutikk i Trondheim.

Foto: Henrik Sundgård

Politiet fikk flere meldinger fra publikum som kunne tyde på at det foregikk et ran i en Prix-butikk i gamle Oslovei i Trondheim.

Valgte å aksjonere

Tilfeldig forbipasserende og kunder i butikken reagerte da de fikk se en maskert mann gå inn i butikken. Flere av kundene skal ha blitt skremt.

– Ulike meldinger til politiet gjorde at vi valgte å aksjonere og bevæpne oss, forteller innsatsleder Roger Mogstad ved Sør-Trøndelag politidistrikt.

Etter hvert ble det klart at det ikke var noe ran inne i butikken. Bare et utdrikningslag.

(filmet av tipser)

Maskert mann utløste politiaksjon

Ingen festbrems

– I ettertid går det an å smile av det som skjedde. Men i nuet krever det masse av politiet. Vi forventer at det kan være en alvorlig kriminell hendelse og binder opp mange ressurser som kan brukes på annen måte, sier Mogstad.

– Politiet vil ikke være noen festbrems. Men vi har snakket med utdrikningslaget og formant dem om at dette ikke må gjenta seg. Politiet må varsles dersom det skjer noe utenom det vanlige, sier innsatsleder Roger Mogstad til NRK.

Han legger til at det ikke er vanlig å ta på seg finlandshetta når man skal handle mat i butikken.

Politiet har mistanke om at butikken blir ranet.

Mange tips om mulig ran førte til at politiet rykket ut til denne dagligvarebutikken.

Foto: Henrik Sundgård