NRK Meny
Normal

Forlot kirka da prestene streika

Streikende prester fikk Frp-toppen i Nord-Trøndelag til å se rødt.

Einar Almaas

Streikende prester hører ikke heime, mener fylkeslederen i Nord-Trøndelag Fremskrittsparti.

Foto: Privat

Den fargerike fylkeslederen i Nord-Trøndelag Fremskrittsparti, Einar Almaas fra Høylandet, fikk nok av statskirka da prester deltok i markeringa mot Arbeidsmiljøloven med å streike.

Mange over hele landet deltok i onsdagens en-times politiske streik, men at prestene også tok til gatene, fikk Fremskrittspartipolitikeren til å se rødt:

– En så bevisstløs prestestand kan ikke jeg som kristen være med på å støtte opp om med et medlemskap i statskirka, og derfor har jeg i dag meldt meg ut, sier Einar Almaas til lokalavisa si, Namdalsavisa i Namsos.

Hevder streikende prester mangler forstand

Fremskrittspartiets fylkesleder er selvfølgelig enig med sin partifelle og nordtrønderske partivenn, arbeidsminister Robert Eriksson, i at endringer i arbeidsmiljøloven er til det bedre.

Almaas, som tidligere har vært leder i Nord-Trøndelag Bonde- og Småbrukarlag, mener de streikende prestene må ha en politisk agenda med å delta i streiken, og sier at prestene umulig kan ha lest endringsforslagene i arbeidsmiljøloven spesielt godt om dette skal ramme «de svake» i samfunnet.

Få prester streika

I følge Vårt Land deltok omlag ti prester i streiken i Oslo, men enkelte prester har også reagert på at prester skal streike.

De fleste prestene er organisert i Presteforeninga og denne organisasjonen hadde inntil for to år siden et egenpålagt forbud mot å streike. Opphevelse av dette vedtaket, fikk en del prester til å melde seg ut av foreninga.

Presteforeninga er en del av arbeidstakersammenslutninga Unio. Både LO, YS og Unio stod bak onsdagens streik.