NRK Meny
Normal

Usikkert for sykkelritt i Oppdal

Naturvernforbundet protesterer mot at det spektakulære sykkelrittet på Oppdal er lagt gjennom et villreinområde.

Start Sykkelrittet Sykkelener'n i Oppdal
Foto: Geir Olav Slåen

Søndag ble det omstridte sykkelrittet Sykkelener'n gjennomført for første gang i Oppdal.

Med over 600 deltakere var rittet svært vellykket til tross for stor motstand fra miljøbevegelsen, fordi rittet går gjennom et landskapsvernområde, tror arrangørene at det blir sykkelløp også neste år.

- Vi kommer til å starte planlegginga for neste år ganske snart nå og håper dette går i orden, sier Tore Skaslien, rittleder for det nye sykkelrittet som går gjennom et landskapsvernet område i utkanten av Oppdal.

Protest

Til tross for sterk motstand fra blant annet Naturvernforbundet ser han lyst på at de skal få bruke den samme traseen også neste år. Mads Løkeland i Naturvernforbundet i Sør-Trøndelag er overrasket over arrangørens optimisme, og legger nå press på Oppdal Kommune for unngå at dette skal skje.

- Vi håper de er villige til å ta ansvar for dette viktige villreinområdet, sier Løkeland.

- Vi skjønner problemet, men vil diskutere løsninger med dem og få fakta på bordet. Vi er ikke sikre på at de vil ødelegge det beste alternativet, sier Skaslien.

Sykkelrittet Sykkelener'n i Oppdal
Foto: Geir Olav Slåen

Større neste år

Sykkelener'n reklamerer med å være Norges vakreste sykkelritt, og det er ingen tvil om at mange deltakere kom pågrunn av den spektakulære traseen. Løkeland er likevel overbevist om at arrangøren må forandre traseen til neste år.

Partene skal til høsten gå sammen i et møte for å finne en løsning på konflikten. Det kan resultere i slutten for rittet slik det er i dag. Men Skaslien tar ikke sorgene på forskudd.

- Vi håper på et enda større ritt neste år, sier Skaslien