NRK Meny
Normal

Usikker på om RBK har en god nok erstatter for Søderlund

Fotballekspert Bent Skammelsrud er spent før sesongstart. Han savner Aleksander Søderlund på Rosenborg, og håper Christian Gytkjær viser seg å være en «ketsjupflaske».

Bent Skammelsrud

Bent Skammelsrud tror det blir uavgjort i Rosenborgs første kamp. Han er spent på om spillerne på laget kan sende Rosenborg til samme nivå som i fjor.

Foto: Arne Kristian Gansmo/NRK

Rosenborg spiller sesongens første kamp lørdag, borte mot Odd. Allerede før første kamp, har eksperter spådd Rosenborg til å bli årets seriemester nok et år.

Fotballekspert Bent Skammelsrud er spent før kampen i Skien.

– Bortekamper mot Odd er det verste. Å få med seg tre poeng derfra er veldig stort, sier Skammelsrud til NRK.

Savner en stor, sterk spiss

Han vil være nøktern optimist når han tipper resultatet: 3-3.

Rosenborg har tross alt mistet flere viktige spillere, deriblant Aleksander Søderlund som nå er i den franske klubben Saint-Étienne.

Christian Gytkjær kom inn som en direkte erstatter for Søderlund.

– Gytkjær er litt annerledes enn Søderlund. Han er mindre og kjappere, og ikke den store, sterke spissen som Rosenborg alltid har hatt. Kåre Ingebrigtsen er imidlertid trygg på ham, så det stoler jeg på, sier Skammelsrud.

I tillegg til Rosenborg, regnes Strømsgodset, Molde og Odd som favoritter før årets serie. 19. mars spiller Rosenborg første hjemmekamp.

Rosenborg-spiller Christian Gytkjær

Danske Christian Gytkjær ble hentet inn til Rosenborg da Aleksander Søderlund forlot.

Foto: Hilde Grande / NRK

Ikke samme pasningsfot som Selæs

Han håper Gytkjær er en «ketsjupflaske».

Får han opp selvtilliten kan det hende at korken faller av og alt renner ut - at alle scoringene kommer på én gang, sier Skammelsrud.

Anders Konradsen

Anders Konradsen er viktig for Rosenborg i kommende sesong. Bent Skammelsrud tror han kan score flere mål enn Ole Selnæs.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Ole Selnæs var en av Rosenborgs aller viktigste spillere i fjor. I likhet med Søderlund, har han gått til Saint-Étienne.

– Anders Konradsen er en annen type. Han har ikke pasningsfoten som Selnæs har, men han har andre kvaliteter som kan være viktige for Rosenborg. Han går hele aksen, og kan score flere mål enn Selnæs, sier Skammelsrud.

Video fra Trøndelag

Blå himmel og fine forhold- vinterferien er i gang i Trøndelag.
På samenes festdag må den fineste stasen på. Ella (6) og lillebror Jovna gjør seg klar for feiring.
Et rådyr forvillet seg inn på flyplassen på Røros og måtte reddes ut av ansatte på lufthavna.