NRK Meny
Normal

Usikker framtid for Rock City

Dersom staten ikke lenger ønsker å satse på Rock City, er det stor sjanse for at senteret blir nedlagt i løpet av 2016.

Rock City Namsos

Fra 1. april er det ingen faste ansatte i Rock City i Namsos. Men Namsos kommune ønsker ikke å slå selskapet konkurs.

Foto: Espen Sandmo / NRK

Tirsdag ettermiddag ble framtida for det mye omtalte Rock City diskutert av de lokale politikerne i Namsos. Et arbeidsutvalg har laga et forslag til videre drift, og nå må politikerne ta ei avgjørelse.

Det er Kulturdepartementet som har bedt kommunen, som eier Rock City, om å komme med en ny visjon etter at departementet i forbindelse med fjorårets statsbudsjett nesten kuttet all støtte til senteret for pop og rock.

Dersom arbeidsutvalgets rapport blir vedtatt, så skal den danne grunnlag for Kulturdepartementets videre vurdering til pengestøtte, skriver Trønder-Avisa.

– Ikke vist gode nok resultater

Tidligere leder for Opplevelsessenteret, Martin Hågensen, sier til Trønder-Avisa at han mener arbeidsutvalgets visjoner er for luftige.

– Sannsynligheten for prosjektene må være mer gjennomførbar enn det de er i dag, sier han til avisa.

Han viser til at Rock City de siste seks årene ikke har levert innhold av betydning utover lokale og regionale arrangement.

Grunnlaget for Rock City er at det skal løse en nasjonal oppgave, og at de ikke har lyktes med dette, vil bli brukt mot dem, mener Hågensen.

Kan bli nedlagt i løpet av neste år

I etterkant av møtet er det klart at politikerne i Namsos ønsker videre støtte fra departementet, og et av forslagene er å satse på prosjektet «Singing City», et samarbeid mellom flere europeiske byer hvor Namsos skal være et slags hovedsete.

Et annet forslag er at ulike yrkesgrupper innen underholdningsbransjen skal inn i bygget, slik at flere kan være med å dele husleieutgiftene. Men foreløpig er ingenting avgjort.

I verste fall så får ikke senteret lenger støtte fra 2016, og da er det mest sannsynlig at Rock City slik man kjenner det i da, blir nedlagt. Det betyr at Namsos kommune da sitter med alle forpliktelser for dette bygget, og ei eventuell nedleggelse kan koste kommunen omtrent 30 millioner kroner.