NRK Meny
Normal

Usikker Evensen om tittelkamp

Trener Helge Wærøy vet ennå ikke om Andreas Evensen får en kamp om interkontinentaltittelen i International Boxing Federation (IBF).

Bokser Andreas Evensen

Bokseren Andreas Evensen fra Melhus håper på tittelkamp mot Billy The Kid Dib.

Foto: Kallestad, Gorm / Scanpix

Fjærvektsbokseren fra Melhus drømmer om en VM-kamp mot australieren Billy The Kid Dib, som ble verdensmester i IBF 29. juli. Dib har tidligere sagt at han kunne tenke seg å forsvare tittelen sin mot Evensen, trolig en gang før jul.

Blant de ti beste

For at en slik kamp skal gå i orden, må Evensen være ranket blant de ti beste i fjærvekt i IBF.

Sliten Evensen

Den eneste måten han kan komme inn på rankingen på er å bli interkontinentalmester, og en kamp om dette mesterbeltet skulle han ha bokset i Helsingfors 23. september.

Det blir det ikke noe av, men trener og mentor Helge Wærøy sier til NTB at han håper det blir kamp enten 7. eller 8. oktober, eller helgen etter.

– Jeg venter på en tilbakemelding fra den finske promotoren Pekka Maki, slik at vi endelig kan få fastsatt datoen, men vi har ennå ikke fått noe bekreftelse, sier Helge Wærøy til NTB.

Til Tammerfors

Den finske promotoren planlegger et stevne i Tammerfors i første halvdel av oktober, for han har en del yngre boksere i stallen sin som han gjerne vil ha i ringen.

– Vi forbereder oss med to tøffe treningsøkter hver dag og har som mål at det skal bli kamp, sier Wærøy, som foreløpig ikke har hentet eksterne sparringpartnere til Evensen.

Raser mot forbudet

– Foreløpig sparrer vi mot de interne kreftene vi har i klubben, men med en gang jeg får en dato for interkontinentalkampen, har jeg planer om å hente over en finne som heter Jakko Myllala. Det er meningen at også han skal bokse på stevnet i Tammerfors, forteller Wærøy.

Wærøy sier også at han har planer om å hente en russisk trener til Melhus.

– Jo da, jeg har planer om det, men foreløpig er det for mange løse tråder i forbindelse med kampen i oktober, så ingenting er endelig bestemt ennå.

Tøff mexicaner

Helge Wærøy forteller også at mye tyder på at det kommer til å bli mexicansk motstander for Evensen i den interkontinentalkampen som trolig kommer på plakaten i oktober.

– Jeg vil ikke gå ut med navn foreløpig, men vi har sett på en mexicaner med 30 kamper. 28 av kampene er vunnet, og 20 av dem er vunnet på knockout.

– Det er snakk om en tøff motstander, men foreløpig er det datoen for kampen som er det viktigste, sier treneren.

Sliter med tv

Han sier også at det store problemet han sliter med er å få et TV-selskap til å sende kampen.

– Jeg bruker mye tid og krefter på å få et TV-selskap interessert, for det er ikke til å komme fra at proffboksing uten TV er som kjærlighet uten sex. Det kan gå en liten stund, men ikke i lengden, sier Helge Wærøy med et smil.