NRK Meny
Normal

Nå skal denne tunnelen overvåkes

Over 300 kjøretøy er registrert i hastigheter på over 150 kilometer i timen i Strindheimtunnelen siden midten av juli. Nå tar politiet grep for å få bukt med råkjøringen.

Strindheimtunnelen

Politiet kommer til å vokte denne tunnelen nøye for å unngå råkjøring frem til fotoboksen er på plass.

Foto: Stein Roar Leite

Per Einar Hollum er distriktsleder for utrykningspolitiet i Midt-Norge

Per Einar Hollum er distriktsleder for UP i Midt-Norge.

Foto: Morten Karlsen / NRK

Utrykningspolitiet lover flere fartskontroller i Strindheimtunnelen i Trondheim for å unngå alvorlige ulykker.

– Nå har vi hatt litt fokus på denne tunnelen siden den ble åpnet i juni i år. Vi kommer til å ha sivile biler på veien og kommer til å bruke laserkontroll, sier Per Einar Hollum, leder for utrykningspolitiet i Midt-Norge.

Måler i asfalten

Nye veier innbyr til høy fart, og enkelte kjører svært fort. I Strindheimtunnelen ligger det målepunkter i asfalten som registrerer hastighetene, men de tar ikke bilder av bilene.

Det er i det indre feltet de store hastighetene blir målt, og spesielt i retningen fra Strindheim og inn mot byen. Nå har Statens vegvesen og Vegdirektoratet bestemt at det skal settes opp en fotoboks, eller Automatisk trafikkontroll, ATK, for å ta fartssynderne.

Over 300 kjøretøy er registrert i hastigheter på over 150 kilometer i timen i Strindheimtunnelen siden midten av juli. Nå tar politiet grep for å få bukt med råkjøringen.

Følger med fram til fotoboksen kommer

Det kommer til å ta noen uker før fotoboksen er på plass. I mellomtiden vil UP følge ekstra godt med.

– Det har utviklet seg en omtale om at det kjøres veldig fort i tunnelen og det er viktig for oss å være der for å forebygge ulykker. En alvorlig ulykke i Strindheimtunnelen kan få store konsekvenser, sier Hollum til NRK.

–Jeg håper at medieomtalen får folk til å tenke seg om slik at de holder fartsgrensene. Det er en flott tunnel som er effektiv selv om også når man holder fartsgrensene, understreker Hollum.

Video fra Trøndelag

Det er julebordstid, og uhell kan skje, skal vi tro tannlegene...
Fra 1. januar får du nyheter klokka 18:55, 20:55 og 22:55.