Unngår sykkeltraséene under Styrkeprøven

Norges Lastebileier-Forbund og Styrkeprøven samarbeider nært for å unngå uhell og forsinkelser under sykkelløpet 19.–21. juni.

trailer

For å unngå ulykker og forsinkelser har Norges Lastebileier-Forbund oppfordret alle sine sjåfører til å bruke omkjøringsveier.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

– Det har knapt vært en trailer på veien hittil i rittet, og det har ekstremt mye å si. Et menneske på to hjul blir veldig liten i forhold til en trailer på 50 tonn, så det at de har tatt et slikt initiativ er utrolig bra, sier rittleder for Styrkeprøven, Morten Mørk til NRK.

Bruker omkjøringsveier

Geir A. Moe

Administrerende direktør i Norges Lastebileier-Forbund, Geir A. Mo.

Foto: Bente H. Johansen / NRK

Styreprøven fra Trondheim til Oslo er et av verdens største sykkelritt og tar opp mye plass på veiene. For å unngå uhell og forsinkelser i trafikken har Norges Lastebileier-Forbund og Styrkeprøven inngått et samarbeid.

Lastebileierforbundet har sendt ut SMS til alle sine medlemmer med oppfordring om at alle som ikke har et konkret oppdrag på veien der rittet går, bør bruke omkjøringsveier.

– Sikkerheten er viktigst, men ingen av våre medlemmer ønsker å bruke lørdagen til å ligge i kø bak konkurrerende syklister. Det er klart at vi heller anbefaler alternative veier for å unngå forsinkelser, sier administrerende direktør i Norges Lastebileier-Forbund, Geir A. Mo i ei pressemelding.

Ingen alvorlige skader hittil

Morten Mørk

Rittleder i Styrkeprøven, Morten Mørk.

Foto: Privat

Styrkeprøven starter på fem forskjellige steder, dette er Trondheim, Dombås, Lillehammer, Gjøvik og Eidsvoll. Samtidig vil de som sykler hele veien fra Trondheim til Oslo befinne seg på veien i 36 timer.

Syklistene som startet fra Trondheim var i gang den 19. juni klokka 22.00, og kommer til å sykle langs E6 ved Trondheim, Sokndal, Oppdalsporten, Dombås, Kvam, Kvitfjelltunet, Biri, Totenvika, Stensby Sykehus, Kløfta og Ekeberg.

Rittleder Mørk synes dette er en fantastisk innstilling fra forbundet om at de unngår veiene syklistene sykler på, og tror det vil føre til færre uheldige situasjoner.

– Disse gutta skal ha så mye honnør, de tar virkelig ansvar, sier Mørk til NRK.

Foreløpig i rittet har det derimot skjedd ulykker.

– Det gjør det alltid på store ritt, men heldigvis er det ingen som har blitt alvorlig skadet. Vi har hatt noen ribbeinsbrudd og slikt, men ikke noe verre, sier rittlederen.

(Artikkelen fortsetter under):

Den store Styrkeprøven

Styrkeprøven starter på fem forskjellige steder, dette er Trondheim, Dombås, Lillehammer, Gjøvik og Eidsvoll.

Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

Råd til syklister og bilister

Arrangørene av Styrkeprøven og Norges Lastebileier-Forbund har listet opp noen råd til dem som enten sykler eller kjører bil:

Til syklisten:

  • En ydmyk, klok og glad syklist har det bra
  • Vis hensyn mot alle trafikanter
  • Du får tilbake det du gir

Til bilisten:

  • Hold avstand til syklisten foran og når du kjører forbi
  • Husk vindfaktoren
  • Når du kjører forbi en gruppe møter du snart en ny gruppe