NRK Meny
Normal

Unger satt på jernbanesporet

Lokfører måtte bruke nødbremsene på lørdag, fordi det satt to unger i jernbanesporet på Kvål i Melhus.

Togskinner

Illustrasjonsbilde

Foto: Frode Meskau / NRK

Det skjedde ikke bare en gang men to ganger at lokførerne på regiontoget måtte bremse opp for å unngå å treffe de vågale ungene.

Jernbaneverket reagerer sterkt sier vakthavende informasjonssjef Kjell Bakken.

- Det var lokføreren som oppdaget to barn som satt i skinnegangen 400 meter sør for Kvål. De satte i gang full oppbremsing, men barna kom seg ut av sporet og forsvant.

Etter den første episoden ble politiet kontaktet, men de prioriterte ikke å sende ut folk, sier Bakken. Jernbaneverket sendte derfor ut egne folk, men de fant ikke ungene. Så kom det et tog til.

Kom seg unna to ganger

- Det var nordgående regiontog som passerte kl. 15.50. Da hadde barna kommet tilbake, og oppholdt seg i skinnegangen. De kom seg unna denne gangen også, men det er klart vi ser veldig alvorlig på to sånne episoder.

- Togene går veldig fort forbi der, så for lokførerne var det her en skremmende opplevelse.

Jernbaneverket skal i dag diskutere om de må starte holdningsskapende kampanjer i Melhus. Bakken anbefaler samtidig foreldre i området om å snakke med ungene sine.

Video fra Trøndelag

Han har seksten verdensrekorder i skøyteløp og er regjerende verdensmester i tre distanser. For å holde seg i form, trener Arne Kjell Foldvik (83) med unge Falken-skøyteløpere i Trondheim.
Fotballfesten på Ranheim ble avlyst i tolvte time. Frustrerte Brann-supportere raser mot avgjørelsen.
Tellefsen antyder at Liv Ullmann duppet av under den nye Trondheims-filmen. - Det beste i meg kommer herfra, sier Liv Ullmann etter å ha sett filmen på Kosmorama.