Hopp til innhold

Hit skal nesten halvparten av ungdom i påsken

Unge strømmer til påskefjellet. 44 prosent unge mellom 18 og 22 år planlegger fjelltur denne påsken.

Påskevær

Én av fire nordmenn planlegger påsketur til fjells. Spesielt blant unge er det blitt populært.

Foto: Johansen, Erik / NTB scanpix

Ferske tall viser at godt og vel én av fire nordmenn planlegger påsketur til fjells. Blant den yngre garde er tallet enda høyere: Hele 44 prosent av de mellom 18 og 22 år planlegger fjelltur denne påsken.

– Det er kjempekult. Jeg tror folk tar med seg vennene sine og oppleve noe de ikke har tid til i hverdagen. sier Johanne Grue Reiten, leder i DNT ung.

Johanne Grue Reiten, DNT

Johanne Grue Reiten, leder i DNT ung synes det er topp at ungdommen vil til fjells.

Foto: Marius Dalseg Sætre/DNT

Tallene kommer fra Opinion på oppdrag for DNT og Røde Kors.

– Et mangfoldig tilbud er årsaken

Undersøkelsen viser at ungdom generelt er glad i fjellet da 64 prosent av de under 22 år sier de planlegger en eller flere turer på fjellet i år.

– Jeg tror mange har oppdaget at Norge er et fint sted å feriere. Det er mange flotte bilder som postes i sosiale medier. Man kan gå fra hytte til hytte med venner, eller bo fast på en hytte og ha fine dager ute og inne, sier Johanne Grue Reiten, leder i DNT ung.

Hun fremhever tilrettelegging og et mangfoldig tilbud som årsaken til at unge velger seg fjellet.

– Folk går både på fjellski og randoneeski. Det er i tillegg en stor variasjon i turer og aktiviteter, for ferskinger og for de mer erfarne, sier hun.

4500 kilometer med løyper er klare

Fjellvettdagen 2017

Nils Øveraas sier DNT har jobbet på spreng for å få fjellet påskeklart for dem som ønsker å tilbringe den neste uka ute i snøen.

Foto: Kari Nygard Tvilde

Med bare få dager igjen til påske, har DNTs medlemsforeninger jobbet på høygir lenge for å gjøre alt klar til påskeinnrykk.

– Over 4 500 kilometer kvistede skiløyper og rundt 550 hytter over hele landet er gjort klare. I tillegg arrangeres det aktiviteter og fellesturer over hele landet. Det er en enorm innsats som legges ned, og mye gjøres av frivillige, sier DNTs generalsekretær Nils Øveraas.

Siste fra Trøndelag