Ungdommer tiltalt for vold mot 19-åring

En ungdomsgjeng fra Namsos er tiltalt for vold mot en 19 år gammel mann. De er ikke tiltalt for rasistisk vold.

19-åring Namsos

Han var livredd da han ble forfulgt av en ungdomsgjeng i sommer. Her viser 19-åringen hvor han ble angrepet. Det hele ble filmet og lagt ut på sosiale medier.

Foto: Tariq Alisubh/NRK

En av ungdommene filmet volden mot en 19 år gammel flyktning fra Syria. Filmen ble etterpå lagt ut på sosiale medier.

19-åringen fortalte til NRK i sommer at han var livredd da han ble angrepet av ungdommene i Namsos sentrum natt til 5. juli i år.

Ikke rasistisk vold

– Det har vært vanskelig å dokumentere at volden var rasistisk motivert, men det kan jo komme fram mer informasjon om dette når rettssaken starter, sier statsadvokat Kaja Strandjord til NRK.

Saken er nå oversendt til Namdal tingrett.

Fire ungdommer er tiltalt og må møte i retten. Det var VG som først omtalte saken.

Grov vold

Dette skriver statsadvokaten i tiltalen:

Handlingen ble utført ved hjelp av særlig farlig redskap, er uprovosert, begått av flere i fellesskap og har karakter av mishandling.

I tiltalen står det at ungdommene fulgte etter 19-åringen. Han ble slått og sparket.

19-åringen ble påført skader i hodet og kneet og fikk smerter flere steder og en kraftig psykisk reaksjon på grunn av overgrepet.

Filmet gutt som ble utsatt for vold i Namsos

Ungdommer filmet vold og la denne filmen ut på sosiale medier.

Alle tiltales

Det var to ungdommer i slutten av tenårene som ble siktet for legemsfornærmelse da saken ble anmeldt i sommer. Statsadvokaten har tiltalt alle de fire ungdommene som var med på hendelsen.

– Det var forferdelig. Jeg var meget redd. Dere forstår sikkert at jeg fryktet for mitt eget liv, sa 19-åringen til NRK i sommer.

Mener tiltale er streng

Forsvarer for en av ungdommene, Christian Wiig, mener tiltalen er streng.

– Tiltalen var verre enn ventet. Min klient var siktet for legemsfornærmelse. Nå er han plutselig tiltalt for skjerpet legemsbeskadigelse. Det jeg er svært fornøyd med er at ingen av ungdommene er tiltalt for angrep som er rasistisk motivert.

– Hvordan tar ungdommene tiltalen?

– Min klient har tatt det tungt at han ble hengt ut i flere medier for rasistiske angrep. Det som har skjedd nå tåler han.