NRK Meny
Normal

Ung trønderjente bokser i Cuba

19-åringen Lotte Lien satser frisk. Nå har hun tatt seg helt fri det kommende året for å trene boksing på fulltid blant Cubas amatører.

Trønderjenta har de siste årene sikret seg tre klare NM-gull i juniorklassen i tillegg til et seniormesterskap i 66 kiloklassen.

– Hun er uten tvil den mest lovende kvinnebokseren vi noensinne har hatt her i landet. Det er store forventninger knyttet til henne, sier Robert Walstad til NTB.

Foreløpig skal den målbevisste bokseren trene på Cuba fram til jul.

– Hun har vært der noen uker allerede, og det ser veldig bra ut. Jeg har fått mange positive tilbakemeldinger om henne, sier Walstad.

Han legger ikke skjul på at et boksetalent som Lotte Lien har svært mye å vinne på å trene sammen med flere av verdens beste amatører på Cuba, og Walstad, pappaen til Reidar Walstad, legger heller ikke skjul på at han er imponert over at det unge boksetalentet har tatt skrittet ut i verden på egen bekostning.

– Dette viser at hun virkelig satser seriøst og har alvorlige hensikter. Her er en sterk arvtaker til Cecilia Brækhus og Ingrid Egner på gang, slår Robert Walstad fast.

 

(©NTB)