Kjemper mot ulovlig bygging

- For mange tar seg til rette når de bygger i Levanger, mener Ap-politiker som tar opp saken i kommunestyret onsdag.

Levanger
Foto: NRK

- Som medlem i plan og utviklingskomiteen har jeg fått flere henvendelser det siste året om bygg som kan være oppført ulovlig. Spesielt fritidseiendommer, men også i Levanger sentrum, sier Arbeiderparti-politiker Olav Strid.

I forslaget til kommunestyret skriver han at han har fått eksempler på bygg som kan være ulovlig oppsatt i Åsenfjorden, Ytterøy, Nesset og Levanger.

Han mener avdelingen for plan og byggsaker i kommunen allerede har for mange oppgaver til å følge opp disse bekymringsmeldingene. Derfor ønsker han at kommunen søker om penger fra staten til å ansette en saksbehandler som kun skal ta seg av slike saker. Onsdag tar kommunestyret i Levanger stilling til det.

Olav Strid

Olav Strid

Foto: Levanger kommune

- De innspillene vi får er at litt for mange tar seg til rette og gjør som de vil. Det går på at tilgjengeligheten til almennheten reduseres på en del steder. Vi ønsker ikke at folk skal ta seg til rette som de vil, sier Olav Strid.

- Vi trenger noen som følger med og at det bygges i henhold til det de har søkt om, sier Strid. Han mener kommunen har alt å vinne på ansette en saksbehandler kun for tvilsomme byggeprosjekter.


Siste fra Trøndelag

Midtnytt tirsdag med Elisabeth Strand Mølster

Midtnytt tirsdag med Elisabeth Strand Mølster