Uklart når Kvålsbrua kan åpnes

Kvålsbrua i Melhus er mer skadet enn først antatt.

Kvålsbrua stengt på ubestemt tid

Kvålsbrua er stengt på ubestemt tid.

Foto: Kjetil Nesgård / NRK

Brua ble skadet og stengt i forrige uke etter at lasten på et vogntog kolliderte med brukonstruksjonen.

Nå viser det seg altså at skadene på brua er mer omfattende enn først antatt, skriver Statens vegvesen i en pressemelding.

– Skadene er så omfattende at det kan medføre fare å trafikkere brua med bil. Brua er derfor stengt, sier seksjonssjef Kjell Åge Lauritzen i vegvesenets driftsseksjon i Sør-Trøndelag.

Fotgjengere og syklister kan fortsatt bruke brua.

Statens vegvesen jobber kontinuerlig med å planlegge arbeidet for å reparere Kvålsbrua.

– Vi har tatt kontakt med en fagkyndig konsulent og entreprenør på denne typen bruer. Sammen vurderer vi nå hvilke tiltak som er nødvendige for å få reparert brua. Mot slutten av uka regner vi med å kunne si mer om planene for reparasjonsarbeidet, sier Lauritzen.

Vegvesenet jobber også med løsninger slik at brua kan brukes mens reparasjonen pågår.

Video: Kolliderte med Kvålsbrua

Video Kollisjon med brukonstruksjon

Video fra Trøndelag

Nå åpner over fire mil med nye skuterløyper i Tydal. Kommunen er den første som åpner løyper for rekreasjonskjøring i Sør-Trøndelag.
Arnt Helge Volden gjorde et oppsiktsvekkende funn da han gikk seg på et hvalbein i Agdenes. som trolig er mellom 8000-12000 år gammel i Agdenes
Trøndere har alltid satt pris på en god kopp kaffe, men for 20 år siden ble vi introdusert for en ny smaksopplevelse - siden da har det dromedar kaffebar blitt en stor og sentral del av Trondhjems kaffekultur .