Uklart når E6 åpnes etter ras

Det kan ta lang tid før E6 forbi rasstedet ved Steinkjer kan åpnes for trafikk igjen.

Ras i Løsberga
Foto: Magnar Brandseth / NRK

På et møte i ettermiddag opplyste vegvesenet at fjellsida skal sikres grundig før veien kan åpnes igjen, og at det er uklart hvor lang tid dette arbeidet vil ta.

Omkjøring i boligfelt

Store steinmasser raste ut og stengte E6 under veiarbeid for to uker siden. Nordlandsbanen ble også stengt i flere dager. Jernbanen er nå delvis åpnet, mens store deler av trafikken på E6 må kjøres gjennom et boligområde over Lø. Tungtrafikken må kjøre gjennom Leksdalen nattestid slik at beboerne i området får mer nattero.

Leder for Sørlia vel Rune Wuttudal sier beboerne hadde håpet at arbeidet med å rydde rasstedet skulle gå fortere, og at de nå håper at veien åpner så snart som mulig.

- Jeg håper det ikke oppstår ekstra problemer og at de nå får ryddet opp en gang for alle. Jeg håper også at ingen gjør seg noe, verken anleggsarbeidere eller myke trafikanter, sier Wuttudal.

Streng dispensasjonspraksis

Statens vegvesen vil vurdere om tunge kjøretøyer skal få kjøre over Lø om natta, men kun hvis det dukker opp helt spesielle tilfeller.

- Det har vært nevnt post som kan bli forsinket, transport av levende dyr og fisk. Så langt har vi sagt nei til alle henvendelser om dispensasjon, dukker det opp tilfeller der noen må få unntak kan det hende vi må gi oss, sier seksjonsleder Torodd Østerås i Statens vegvesen.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.