NRK Meny
Normal

Ukjente Petter inn på laget

Ukjente Petter Eliassen fra Byåsen i Trondheim går inn for Petter Northug på tirsdagens 15 kilometer under ski-VM i Oslo.

Petter Eliassen

Petter Eliassen får gå både 15 og 50 kilometer under ski-VM.

Foto: Alley, Ned / SCANPIX

Northug står over det klassiske løpet for å spare seg til senere VM-konkurranser. Dermed består det norske laget av Eldar Rønning, Martin Johnsrud Sundby, Sjur Røthe og Petter Eliassen.

Var VM-reserve

Petter Eliassen var opprinnelig VM-reserve, men fikk i forrige uke beskjed om at han får gå 5-mila i VM på søndag. Det løpet er fellesstart med fristil. Nå blir det i tillegg 15 kilometer i klassisk stil.

– Jeg gleder meg. Jeg regnet det som fifty-fifty for at jeg skulle få gå løp under VM. Men jeg ble litt overrasket, og veldig glad, innrømmer Eliassen overfor NRK.

I skyggen av Petter

25-åringen fra Trondheim er en måned yngre enn sin mer kjente navnebror Petter Northug. Derfor har han levd et langrennsliv i skyggen av verdensmesteren.

Rørt Petter Northug

Petter Eliassen har levd et langrennsliv i skyggen av navnebror Northug.

Foto: NRK

– Sånn har det blitt, og det har vært fint det. Jeg har kjent Petter i mange år, og sett talentet hans lenge. Han fortjener all den oppmerksomheten han får, og jeg er ikke misunnelig, sier Eliassen.

Ukjent for mange

Petter Eliassen er en del av det norske langrennslandslaget. Han har tatt medalje i NM, ble nummer ti på 5-mila under prøve-VM i fjor, og han har deltatt i Tour de Ski. Likevel er han helt ukjent for det store norske publikum.

– Jeg er en helt vanlig gutt fra Byåsen, som studerer fysioterapi. Jeg liker også friluftsliv, og stort mer er det vel ikke å si, sier han beskjedent.

Han har alltid representert Byåsen. Først i Byåsen skiklubb som ungdom.

– De hadde et godt rekrutteringsopplegg som passet meg godt. Siden ble det Byåsen idrettslag fordi de har et godt seniormiljø, sier han.

Stiller på klubbtreninger

Selv om han er på landslaget har han ikke glemt klubben sin.

– Jeg deltar på fellestreninger med dem så ofte jeg kan. Jeg har utbytte av det selv, og håper jeg kan gi noe tilbake til klubben min, forteller Eliassen.

Nå har han hatt noen rolige dager før VM-starten.

– Det gjelder å finne overskudd. Derfor blir det rolig trening, og god mat fram mot konkurransene, sier han.

Video fra Trøndelag

Midtnytt
Det er julebordstid, og uhell kan skje, skal vi tro tannlegene...
Fra 1. januar får du nyheter klokka 18:55, 20:55 og 22:55.