Uenige i statskirkesak

Nord-Trøndelag Senterparti stiller seg ikke bak utspillet fra Stjørdals-ordfører, Johan Arnt Elverum om regjeringskrise.

Johan Arnt Elverum
Foto: Jørgen Geving / Jørgen Geving

Landsstyret i Senterpartiet møtes nå i formiddag for å diskutere statskirkesaken.

Fylkesleder i Senterpartiet i Nord-Trøndelag, Ole Tronstad, mener det nye forholdet mellom kirke og stat blir en ordning Senterpartiet kan leve med.

- Saken angående stat og kirke som skal opp nå er ikke ferdig, men vi blir presentert resultatet av forhandlingene, og er det innenfor hva vi kan akseptere så blir det nok ingen regjeringskrise - men det gjenstår å se, sier Tronstad.

Det pågår i dag diskusjoner mellom regjeringa og opposisjonen om forholdet mellom stat og kirke. Johan Arnt Elverum sier det er helt vesentlig for Sp å bevare statskirka, hvis ikke mener han partiet bør gå ut av regjeringa.

Video fra Trøndelag

Arbeidet med å redde den sterkt utryddingstrua fjellreven, bærer frukter. Bestanden i Skandinavia er tredobla på ti år, men fortsatt må revene ha hjelp.
Åpen dag hos RBK på Lerkendal
Nå åpner over fire mil med nye skuterløyper i Tydal. Kommunen er den første som åpner løyper for rekreasjonskjøring i Sør-Trøndelag.