NRK Meny
Normal

UDI må ansette mange nye neste år

UDI er nødt til å ansatte nærmere 40 nye medarbeidere i Midt-Norge neste år på grunn av den store strømmen av asylsøkere.

Asylmottak Steinkjer

Strømmen av asylsøkere til Norge, gjør at Utlendingsdirektoratet må ansette mange nye medarbeidere.

Foto: Tariq Alisubh / NRK

Tove Cecilie Fasting

Tove Cecilie Fasting er kommunikasjonsrådgiver i UDI Midt-Norge.

Foto: Øivind Olsson/NRK

Denne høsten har vært svært spesiell, og mens det i de ni første månedene bodde 15.000 i norske mottak, ble dette doblet i høst.

30.000 i mottak

Like før jul sitter det 30.000 asylsøkere i norske asylmottak, akuttmottak, transittmottak og faste mottak. De venter alle på behandling av sin søknad om å få bli i det de håper skal bli deres nye hjemland. De aller fleste har reist fra det krigsherjede Syria, og ingen vet hva som vil skje neste år.

– Du kan si det sånn at det er mange hos oss som har jobbet mange og lange dager. Derfor kan de ta juleferie med god samvittighet, sier Tove Cecilie Fasting, som er kommunikasjonsrådgiver i UDI Midt-Norge.

Arbeidspress

Mange ansatte i Utlendingsdirektoratet har opplevd et voldsomt arbeidspress i takt med strømmen av asylsøkere til Norge. Det merkes også her i Midt-Norge, og UDI har brukt førjulsdagene til å intervjue søkerne til en rekke nye stillinger i Trondheim som vil bli besatt på nyåret.

– De første vil bli ansatt fra 1. februar. Vi trenger mellom 25 og 29 nye medarbeidere til ren saksbehandling, og ni nye for å jobbe med asylmottakene, forteller Fasting til NRK.

Video fra Trøndelag

Se vår "timelapse" av juliværet i Trøndelag
Promo folkemøte fra Kimen på Stjørdal