NRK Meny
Normal

Uavgjort i Stavanger

Til tross for at Rosenborg førte store deler av kampen ble det 0-0 mot Viking.

Rosenborgs Mikael Lustig i kampen mot Viking
Foto: Alf Ove Hansen / Scanpix

Rosenborg dominerte det meste av kampen mot Viking i Stavanger søndag kveld, men klarte ikke sette inn noen av kveldens mange sjanser.

Spesielt i første omgang preget Rosenborg spillet, med flere store sjanser blant annet signert Rade Prica og Roar Strand.

Les også: Nye RBK-spillere får sjansen

RBK best

Rosenborg satte Viking under kraftig press fra start. Trønderne sto for både den peneste fotballen og de største sjansene. Seriemesterne så ikke nevneverdig svekket ut trass i at fem spillere manglet fra førstelaget.

To av spillerne, Simen Wangberg og Abdou Razack Traore, debuterte fra start i år, og fire av spillerne var under 20 år.

Rosenborg beholdt hele tiden føringen i kampen og virket generelt mer på hogget og mer ballsikre enn vertene. Halvveis i annen omgang maktet likevel Viking å øke tempoet og gi Rosenborg mer kamp, men dette resulterte også i strekk i laget og større sårbarhet bakover.

En god Thomas Myhre nektet seriemesterne uttelling. Poengdeling kan sies å være greit nok avslutningen tatt i betraktning, men Rosenborg framsto totalt sett som et bedre lag.


Hamrén roste de "nye"

Rosenborg-trener Erik Hamren berømmet Viking for å ha vært et bra lag gjennom hele sesongen, men ineffektivt. Om egne spillere var han full av lovord.

- Vi skapte de sjansene vi trenger, men Viking ble reddet av en god Thomas Myhre. Jeg er veldig fornøyd med de unge spillerne. Jeg pleier ikke nevne enkeltspillere, men jeg vil spesielt berømme Simen Wangberg og Juska Savolainen. Det var herlig å se hvordan de gjennomførte kampen.

Video fra Trøndelag

Han har seksten verdensrekorder i skøyteløp og er regjerende verdensmester i tre distanser. For å holde seg i form, trener Arne Kjell Foldvik (83) med unge Falken-skøyteløpere i Trondheim.
Fotballfesten på Ranheim ble avlyst i tolvte time. Frustrerte Brann-supportere raser mot avgjørelsen.
Tellefsen antyder at Liv Ullmann duppet av under den nye Trondheims-filmen. - Det beste i meg kommer herfra, sier Liv Ullmann etter å ha sett filmen på Kosmorama.