Tyver tror politiet er for opptatt

I Hemne går antall innbrudd til værs. Tyvene tror politiet ikke har tid til å ta dem.

Tyv, illustrasjonsbilde

Illustrasjonsbilde

Foto: Johannessen, Sara / SCANPIX

På politistasjonen i Hemne sitter lensmann Jostein Rindal. De siste dagene har innbruddsmeldingene strømmet på. Han har aldri opplevd liknende, og har en teori om hvorfor tyvene har det så travelt akkurat nå.

- Min teori er at det er folk som tror politiet nå er så opptatt med å etterforske drapssaken at vi ikke har kapasitet til andre ting. Men der tar de feil, sier Rindal til avisa Sør- Trøndelag.

Det var i forrige helg et ektepar ble funnet døde hjemme i huset deres i Hemne. Sønnen deres på 21 år er siktet for gjerningen og sitter nå i varetekt.

Selv om politiet fikk ekstra mye å gjøre i forbindelse med drapssaken, har de fortsatt ressurser til å ta seg av innbruddene sier lensmannen, og ber tyvene ikke føle seg for sikre.

- Gribber som vil forsyne seg

I løpet av natt til i går ringte flere fortvilte butikkeiere, og rapporterte inn innbrudd og tyverier. Motorsager, plenklippere og andre hageredskaper, bildekk og stereoanlegg er blant det som er tatt.

- Det er virkelig grunn til å stille spørsmål om hvorfor alt dette skjer nå, sier Rindal.

Daglig leder Odd Jarle Svanem ved Svanem AS var utsatt for innbrudd denne uka, og synes ikke mye om folk som tror de kan lure politiet når lokalsamfunnet er i en så vond situasjon.

- Her er det gribber som vil forsyne seg og som ønsker å utnytte en situasjon. Det blir nesten litt makabert, sier han til avisa Sør- Trøndelag.