NRK Meny
Normal

Tyver tatt på fersken mens de stjal fra boder

To menn i 20-årene ble torsdag morgen pågrepet for tyveri i Trondheim. Hjemme hos den ene mannen fant politiet det som sannsynligvis dreier seg om tyvegods fra en rekke steder.

Politi

Illustrasjonsfoto: Politiet rykket ut og tok tyvene på fersken.

Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Det opplyser operasjonsleder Stig Roger Olsen i Trøndelag politidistrikt til NRK.

Det var en beboer som torsdag morgen oppdaget to menn som romsterte i noen boder i Gyldenløves gate i Trondheim. Vedkommende varslet politiet, som rykket ut og tok mennene på fersken.

– Vi kom dit såpass kjapt at vi fant dem inne i bodene. Bodene var brutt opp. I forbindelse med pågripelsen ble det funnet en del tyvegods, sier Olsen.

PC-utstyr og verktøy

Operasjonslederen forteller videre at det ble funnet en mindre mengde narkotiske tabletter på én av dem, og i den videre etterforskingen ble det besluttet å ransake hjemmet hans.

– Der fant vi gjenstander som sannsynligvis også er tyvegods, sier Olsen.

– Det var diverse verktøy, PC-utstyr og liknende. Vi jobber nå med å finne ut hvor gjenstandene stammer fra, fortsetter operasjonslederen.

Han har foreløpig ikke oversikt over hvor store verdier det er snakk om.

De pågrepne er godt kjent for politiet fra før.

160 innbrudd i boder

Flere boligkomplekser i Trondheim har vært sterkt preget av innbrudd i boder og garasjer den siste tiden. Det har vært innbrudd i 160 boder i byen hittil i år. Det er en økning på nesten 90 prosent siden i fjor.

Torsdagens pågripelse vil forhåpentlig resultere i at noen av dem som er blitt berørt vil få igjen det de har blitt frastjålet.