Kamskjell og reinsdyrpølse på plass

Grüne Woche er offisielt åpnet i Berlin. På den trønderske standen hersker kontrollert stress, og ikke minst en stor dose matglede.

Trøndere på Grüne Woche i Berlin.

Landbruks- og matminister Trygve Slagsvold Vedum er imponert over den trønderske standen. Kjersti Monsen, fra Oj Trøndersk Mat og Drikke (t.h), Knut Nyhus fra Kongsvold Fjeldstue i midten.

– Dette fungerer veldig bra. Vi har ikke jobbet sammen før, men det føles som om vi har kjent hverandre lenge, sier Margarete Uddu fra Inderøy og Den Gyldne Omvei.

Fredag hadde Uddu og de elleve andre ved den trønderske standen fullt opp med blant annet å dandere smaksprøver på fat, skjenke opp akevitt og snitte opp fiskestykker.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Margarete Uddu

Margarete Uddu fra Den Gyldne Omvei, delte ut smaksprøver, til blant annet fylkesordfører i Sør-Trøndelag Tore O. Sandvik.

Foto: Ingrid Lindgaard Straden, NRK

Det aller beste fra Trøndelag som matregion skal vises fram.

– Det er en veldig flott dag. Jeg er veldig glad for at det er bra med liv og røre rundt den norske standen. Mange har stanset ved den trønderske delen, det tyder på at vi treffer, sier Aslaug Rustad, daglig leder i Oj Trøndersk Mat og Drikke.

Den norske delen av den store matmessa Grüne Woche ble offisielt åpnet like før klokka ti fredag.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Trøndelag sentral under Grüne Woche

TRøndelag er sentralt plasert på den norske standen i Berlin.

Foto: Ingrid Lindgaard Stranden, NRK

Ministertungt

Landbruks - og matminister Trygve Slagsvold Vedum sto for den offisielle åpningen av den norske standen. Han sammenlignet matprodusenter i Norge med Askeladden.

– Mange gode matprodusentene er oppfinnsomme og finner løsninger, akkurat som Askeladden, sa Vedum.

Han understreket i åpningstalen at den norske standen under Grüne Woche byr fram av det ypperste innen norsk matproduksjon.

– Jeg skal være her på Grüne Woche i fem dager. Det gleder jeg meg til, sier Margarete Uddu.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Grüne Woche 2013

Mat fra trøndersk kyst, fjord og fjell er sentralt under Norges stand i år.

Foto: Ingrid Lindgaard Stranden, NRK

Uddu går runden rundt blant tilskuere og snakker tysk og byr fram smaksprøver.

– Dette er veldig hyggelig, sier Uddu.

Trøndelag stiller med folk i to puljer. Hver på rundt ti personer, som representerer ulike matbedrifter og reiseliv i Midt-Norge.

Blant annet Inderøy Karve, Rørosmeieriet, Rørosbakeren, Hognamat, Klostergården, Rørosrein, Seashell, Norgeskjell, Romstad Gård, Røroskjøtt, Røros bryggeri og mineralvannsfabrikk, Stokkøya sjøsenter, Vilteksperten, Gangstad Gårdsysteri, Inderøy Gårdsbrykkeri, Kongsvold Fjeldstue og Rørosmat.

I tillegg er også E.C Dahls representert med blant annet Munkholmer og Ingefærøl.