Gjenforening for Gåte?

Over 10.000 tilhengere ber om at gruppa gjenoppstår.

Gåte (f.v.): Sveinung og Gunnhild Sundli og bassist Gjermund Landrø under bandets avskjedskonsert
Foto: Arne Kristian Gansmo / NRK

Se Gåte i fullt konsertopptak

Frontfigur Gunnhild Sundli sa til Dagbladet Fredag at hun ville vurdere en gjenforening av den trønderske supergruppa om de fikk 10.000 underskrifter.

Og tilhengerne har mobilisert. På under en uke har 10.000 personer meldt seg inn i Facebook-gruppa Get Gåte Back.

- Jeg sa vel ikke at Gåte gjenforenes, og da jeg sa 10.000 underskrifter trodde jeg tok i slik at jeg var trygg. Jeg snakket bare for meg selv, men det er jo utrolig artig at det fortsatt er en slik interesse, sier Gunnhild Sundli til NRK.

- Hadde vært gøy å spille

Gåte tok hele Norge med storm med musikken som var ei heftig blanding av folkemusikk og rock. Bandet vant Spellemannsprisen for beste nykommer i 2002. De gav ut flere plater og spilte på de største festivalene før de oppløste seg selv i 2005. Ungjenta Gunnhild Sundli var møkk lei, men nå er det hun som åpner for at bandet kan gjenforenes.

- Det er kommet inn over 10.000 underskrifter. Betyr det at du er åpen for det?

- Jeg har ikke rukket å snakke med de andre, men jeg tror det hadde vært artig å gjøre noen konserter, sier Gunnhild Sundli.

Delte meninger

NRK har snakka med hele gjengen. Gitarist Magnus Børmark sier han er åpen for alt om det føles riktig i framtida. Trommis Kenneth Kapstad sier ingen kommentar. Han kunne siteres på at det er en reell mulighet, men at det er mye som skal klaffe.

Bassist Gjermund Landrø svarer i en tekstmelding at han ikke har noen kommentar til saken. Sveinung Sundli virker langt fra uinteressert i en gjenforening.

- Jeg kan bare snakke for meg selv, og jeg ville vært ganske positiv. Det er utrolig smigrende og artig at noe sånn kunne eksplodere, sier Sveinung Sundli.

Takket nei til spillejobb

Han sier Gåte allerede har takket nei til et svært godt tilbud.

- Det var nok penger til at det kunne vært en liten årslønn til hver av oss og det var et fristende sted å spille. Men det ble takket nei, så jeg tror ikke det skjer med det aller første, sier Sundli.

Alt tyder på at samtlige bandmedlemmer må si ja for at Gåte skal gjenforenes. Det holder neppe at fire av fem blir med.

- Det tror jeg ikke er aktuelt. Og det tror jeg ikke er aktuelt for fansen heller, for da blir det ikke Gåte, sier Gunnhild Sundli.