Her åpner Trondheim nytt turistkontor

Turistkontoret i Trondheim ligger ikke på torvet lengre. Torsdag ettermiddag blir det digital åpningsfest i nye lokaler.

Turistkontoret i Trondheim

Det jobbes for fullt med å få det nye kontoret ferdig til torsdag ettermiddag.

Foto: Kjartan Ovesen / NRK

Trapp på turistkontoret i Trondheim

Lys- og fargeshow i trappa opp til kontoret.

Foto: Kjartan Ovesen / NRK
Line Vikrem-Rosmæl og May Britt Hansen

Reiselivsdirektør i Trondheim Line Vikrem-Rosmæl og reiselivssjef i Trøndelag, May Britt Hansen er svært fornøyde med det nye turistkontoret.

Foto: Lars Erik Skjærseth / NRK

Fredag åpner det nye turistkontoret i Trondheim. Kontoret som befant seg på torvet i byen er flyttet til andre etasje midt i Nordre gate.

Torsdag formiddag er det flunkende nye kontoret fortsatt ikke helt fiks ferdig. Men det må det bli, for klokken 16 er det åpningsfest.

– Vi håper å få ryddet vekk tingene frem til da. Vi skal stå på i hele dag, sier avdelingsleder i turistinformasjonen Monica Selnes.

Tror turistene finner frem

Reiselivsdirektør i Trondheim, Line Vikrem-Rosmæl, er ikke bekymret for at kontoret skal bli vanskeligere å finne nå som det ligger i gågata.

– Alle som skal på turistkontoret finner oss jo uansett. Det som er bra er at vi ligger midt i gågata i Nordre. Mange av turistene går forbi her når de skal til Nidarosdomen, så det tror jeg skal gå greit.

Teknologisk åpning

Det nye kontoret er et samarbeid mellom Visit Trondheim og Trøndelag reiseliv.

– Dette er kjempespennende. Det er nytt og innovativt. Vi skal bruke dette senteret aktivt for at gjestene i Trondheim skal besøke mer av regionen, sier reiselivssjef i Trøndelag, May Britt Hansen.

Torsdag skal de ikke klippe snor, men ha en digital åpning.

– Trondheim er jo teknologihovedstaden, så vi må jo gjøre noe annerledes enn andre. Vi skal ta et felles bilde, en selfie, av annonsørene og oss. Bildet skal vi legge på Twitter og Facebook, sier Rosmæl.

Lysshow i trappa

Rosmæl sier det er mange som synes det er rart at de er lokalisert i andre etasje.

– Derfor har vi laget et kunstverk i trapperommet. Når du går opp trappa så starter det et lys- og fargeshow. Folk har sett at det skjer ting her, og har stoppet og tatt bilde foran trappa.