Trygghet og symfoni

Politiet og Trondheim symfoniorkester skal skape trygghet for eldre sammen.

Trondheim symfoniorkester
Foto: TSO

- Det er et sikkerhetsprosjekt rettet mot aldersgruppen 70 pluss-minus, hvor vi gjennom forebyggende tiltak ønsker å nå fram med matnyttig informasjon, sier politioverbetjent Birger Andreas Myrstad til NRK.

Informasjon og glede

Under lystige toner av en kvartett fra Trondheim symfoniorkester ble prosjektet "Trygghet i symfoni" i dag presentert. Med i prosjektet er etater fra Trondheim kommune, politiet og Trondheim symfoniorkester.

Meningen med prosjekteter å skape en arena der emnet trygghet kan belyses i en ramme av opplevelser og glede. Hva har et symfoniorkester med det å gjøre? Mye, mener kommunikasjonssjef for symfoniorkesteret, Nina Steen.

- Vi synes det er helt naturlig å være med på dette prosjektet. Trygghet i symfoni. Navnet sier seg selv. Et orkester med hundre personer må være med å lage en bra opplevelsesdag for de eldre, sier Steen til NRK.

Tellefsen sentral

Arve Tellefsen
Foto: Holm,Morten / SCANPIX

Som trekkplaster i tillegg til symfoniorkesteret er fiolinist Arve Tellefsen hyret inn.

- Arve Tellefsen kommer og skal både være dirigent, solist og konferansier på den dagen her, sier Steen.

Nasjonale ambisjoner

Tiltaket i Trondheim har nasjonale ambisjoner. Målet er at modellen som utvikles i Trondheim skal være forbilde for lignende prosjekter i andre deler av landet.

- Dette er unikt. Vi har ikke noe lignende andre steder i landet, men vi håper dette kan være noe andre kommuner adopterer etterhvert, sier Myrstad i politiet.

symfoni og politi
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.