Trøtte NRKere nærmer seg Nordpolen

NRK-medarbeiderne Njord Røv og Roger Myren nærmer seg nå Nordpolen i Børge Ouslands ekspedisjon.
Nå vil de hjem......

Børge Ousland på vei til Nordpolen
Foto: NRK

Ekspedisjonsdeltakerne er preget av at de har gått langt og mye i svært dårlig vær.

Det dårlige været fortsatte torsdag. Det har riktignok blitt varmere (minus 10), men sterk vind gjør sikten svært dårlig og de fleste går med ansiktsmaske for å beskytte seg mot vær og vind.

- Det er litt rart å gå på to meter is på ett av de fineste stedene i verden og så ser vi ingenting. Det er rett og slett litt deprimerende, sier Njord Røv på telefonen fra Arktis. 

Bedre vær

Det er nå meldt godvær i tre dager. Det skal rett nok bli kaldere igjen, men ekspedisjonen ser nå lyst på å nå Nordpolen.

-Når dere hjemme i Norge spiser lørdagspizzaen, jubler vi forhåpentligvis på Nordpolen, sier Njord Røv.

- Nå vil jeg hjem!

- Det er godt å kjenne at kroppen ser ut til å holde helt fram. Det var det jeg var mest usikker på da vi startet på dette prosjektet, sier Roger Myren.

Han legger likevel ikke skjul på at nok er nok og at han nå ser fram til å komme hjem.

- Nå er jeg lei, først og fremst av stiv kuling fra høyre, tredje dagen på rad. Og jeg er lei av å gå på den harde snøen som får meg til å føle meg som Bambi på isen. Og så er jeg selvsagt lei den klissblaute soveposen. En million kroner er ikke nok til å få meg hit en gang til, sier Roger Myren på telefonen fra Arktis - to dager før ekspedisjonen forhåpentligvis når polpunktet.