NRK Meny
Normal

Tror trenerjobben kan bli litt spesiell i starten

De nyansatte Levanger-trenerne har knapt pratet sammen før de tar fatt på jobben med å sette kluben på fotballkartet.

Levanger trener-team

Fra venstre: Hovedtrener Magnus Powell, sportssjef Andreas Holmberg, sportslig leder Nils Petter Strand, assistenttrener Trond Viggo Toresen, og daglig leder Hroar Stjernen.

Foto: Torstein Bjørkås / NRK

Cupfinalen LSK - MFK

Magnus Powell plaget mange forsvarsspillere med sin fysikk og duellstyrke.

Foto: Morten Holm / Scanpix

– Jeg tror det er lurt å ha med noen lokale innslag, uansett om det gjelder trenere eller spillere, sier assistenttrener Trond Viggo Toresen fra Levanger.

Hovedtrener Magnus Powell innrømmer at det er veldig spesielt at de to trenerne aldri har jobbet sammen før.

– Vi får satse på at det kommer til å gå fint. Jeg er en inkluderende type og håper at han føler seg veldig velkommen. Han skal få sette sitt preg på arbeidet, og få lov til å utvikle seg, sier Powell til NRK.

Stiller tøffe krav

Den tidligere Lillestrøm- og Lyn-profilen kommer fra å ha ledet Egersund til en andreplass i sin avdeling i andre divisjon denne sesongen.

Han følte nå at han var klar for å ta over en klubb på et høyere nivå.

– Etter å ha spilt så mange år på toppnivå er det naturlig at jeg også ønsker å trene på et høyere nivå. Jeg stiller tøffe krav til spillerne og de rundt meg.

Powell har brukt året i Egersund til å skaffe seg erfaring som hovedtrener.

– Det er godt å få satt sitt preg på ting og testet ut planer man har hatt. Jeg har skjønt hva som fungerer og hva som kanskje ikke gjør det. Jeg tror spillerne setter pris på ærligheten min, og at de som jobber knallhardt alltid blir tatt inn i varmen.

Skal ta plassen bak RBK

Assistenttrener Trond Viggo Toresen har tidligere spilt for Odd i Eliteserien, og møtte Powell flere ganger mens han spilte for Lillestrøm og Lyn. Nå skal de to jobbe sammen for å etablere Levanger som nummer to bak Rosenborg i Trøndelag.

– Jeg har troa på at vi skal klare det. Fordelen vi har i forhold til Ranheim er jo at vi er byens eneste lag. Får vi etablert oss i 1. divisjon tror jeg vi har gode muligheter, for da kan vi skape stor interesse rundt klubben, sier Toresen.

Treneren ligner ikke spilleren

Som spiller var Powell en kraftspiss som gjorde grovjobben og jaget lange baller på topp. Som trener ønsker han å spille på en helt annen måte.

– Jeg vil ha et lag som er trygg med ballen, og som ønsker å ha ballen i laget. Dette er showbusiness og vi er nødt til å underholde. Det skal være moderne fotball med hurtige overganger og knallhard innsats i tillegg til finspillet, sier den nye treneren til Levanger.

Brann og Kristoffer Larsen mot Levanger

Levanger måtte bryne seg på mange tøffe kamper i forrige sesong. Her spiller de mot Brann.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix