Tror på Rosenborg-seier

Supportertalsmann Kenneth Kjelsnes tror Rosenborg slår Aalesund på bortebane i kveld.

Kenneth T. Kjelsnes

Kenneth Kjelsnes tror på årets RBK-utgave, men mener laget har mer å gå på rent spillemessig.

Foto: Hilde Grande / NRK

Rosenborg leder eliteserien etter de fem første serierundene, og har litt å hevne på Color Line Stadion i kveld. I fjor høst røk nemlig laget ut av NM i kvartfinalen nettopp mot Aalesund da RBK tapte 3-1.

– Vil selge seg dyrt

– Vi vinner kampen i dag, men det blir ikke enkelt. Kjetil Rekdal og Aalesund vil helt sikkert selge seg dyrt, mener Kjelsnes. Han er talsmann for RBK-supporterne, Kjernen.

Rosenborg slo Tromsø 3-0 på Lerkendal i den forrige serierunden, men har ennå til gode å vise fram storspillet, mener supporteren.

– Særlig Markus Henriksen på midtbanen har en del å gå på. Han spilte bedre mot Tromsø, men vi venter mer av han. For midtbanen vår har slitt litt, mener Kjelsnes.

Supporterne merker stor forskjell på laget i år sammenlignet med fjorårets utgave som slet langt mer.

Mye ansvar på de unge

– I fjor ble det lagt for mye ansvar på unge skuldre. I år ser det bedre ut, men som sagt, laget har mer å gå på, tror supporteren.

Flere tipper allerede Rosenborg som vinnere av eliteserien. Kjelsnes deler optimismen.

– Jeg tror også på seriegull, men vi kan ikke vinne fordi de andre lagene spiller dårlig fotball. Rosenborg må også heve nivået på sitt eget spill, mener han.

Så langt har mellom 12.000 og 13.000 tilskuere kommet på Lerkendal for å se RBK spille.

– Det er litt skuffende når resultatene har vært såpass gode. Men samtidig tror jeg det blir stadig vanskeligere å fylle stadion med 20.000 tilskuere, sier han.

– Bedre helhet

Rosenborg-trener Jan Jönsson mener helheten er blitt bedre i laget denne sesongen.

Jan Jönsson er trener i Rosenborg.

Jan Jönsson mener hele laget har løftet seg denne sesongen.

Foto: NRK

– Vi kan starte med å se på forsesongen som var veldig bra, og vi bestemte oss for at kvaliteten skulle opp over hele linja. Først og fremst på treningsfeltet, men også utenfor banen. Da handler det også om riktig mat og nok hvile, sier Jönsson til rbk.no .

Treneren mener det gode arbeidet gir resultater.

– Det fører til at vi klarer uavgjort når vi ligger under i sluttminuttene. Eller at vi klarte å hente hjem seieren i andre omgang som mot Tromsø, forklarer han.

Iversen og Prica

I kveld er John Chibuike skadet, og dermed spiller sannsynligvis Rade Prica og Steffen Iversen fra start mot Aalesund.

– Aalesund var gode før seriestarten, men det har gått litt tråere i innledningen av sesongen. Det kommer til å bli en tøff bortekamp, men vi må ha troen på vårt eget spill. En trygg defensiv, samtidig som vi må våge å angripe, sier han til klubbens nettside.