NRK Meny
Normal

Tror på Northug-effekten

Norske hoppere skal slå tilbake ved hjelp av Northug.

Anders Bardal
Foto: Larsen, Håkon Mosvold / Scanpix

Hopper Anders Bardal skal hente inspirasjon fra Petter Northug frem mot konkurransen i store bakken i Liberec. På lørdag ble Bardal best av de norske i den lille bakken.

- Det var helt rått. Det så ut som et barneskirenn, som han pleier å si. Det rykket er bare helt rått, han fikk jo hundre meter på ti sekunder. Helt rått, er Bardals kommentar på Petter Northugs prestasjon på søndagens renn.

Nå vil Bardal og de andre hopperne hente inspirasjon hos Northug.

- Vi skal ikke rykke så kraftig, men det er godt å se nordmenn gjøre det bra, så får vi forsøke å slippe ned skuldrene litt til neste gang, sier Bardal.

Bedre i stor bakke

Ser man litt tilbake i tid, så har de norske hopperne gjort det bra i den store bakken i Liberec. Anders Jacobsen vant for ett år siden, Bardal kom på femte plass. Forskjellen er stor mellom de to bakkene.

- Vi har vist tidligere at vi er bedre dess større bakkene er. De fleste av oss er jo flygere. I en større bakke med mer fart og høyde, da håper jeg vi henger mer med, sier Bardal.

Dårlige nerver?

Også trener Mika Kojonkoski tror hopperne vil gjøre det bedre i den store bakken.

- De fleste hopperne er gode flygere, de vil føle seg mer fri i den store bakken, sier han.

I følge beste nordmann fra normalbakken, er det en optimistisk gjeng som gleder seg til fredag. For at norske hoppere har dårlige nerver, vil ikke Bardal høre snakk om.

- Bare vent til neste helg. Dette skal vi få til, ler Bardal.