Tror på flere oppdrag ved Fosen Yard

Stillheten har igjen senket seg over skipsverftet Fosen Yard i Rissa, men verftsdirektøren håper å presentere nye kontrakter etter fellesferien.

Fosen Yard

Skipsverftet i Rissa håper på flere oppdrag etter fellesferien.

Foto: Gorm Kallestad / Scanpix

Denne uka var det jubel i Svolvær da det ombygde hurtigruteskipet MS Spitsbergen ble døpt. I Rissa har 250 arbeidere jobbet med dette og andre oppussingsoppdrag for Hurtigruten de siste månedene.

– Fornøyd med oss

– Der var det flere tusen gjester og besøkende under markeringen, og vi opplever at de er veldig fornøyd med jobbene som er gjort på Fosen, sier verftsdirektør Anders Straumsheim ved Fosen Yard til NRK.

Skipsverftet gikk konkurs i oktober i fjor, men ble reddet av kontrakten med Hurtigruten. Den gjaldt ombyggingen av MS Spitsbergen og oppussing av fire andre hurtigruteskip.

Men nå er det omtrent ingen aktivitet igjen ved verftet.

– Akkurat nå har vi ingen konkrete ordrer, men vi jobber intenst med både mulige ombyggingsoppdrag, og mulige nybygg som vil gi oss arbeid på lengre sikt. Vi håper å lande noe snart, men det blir ikke nå før fellesferien. Men vi forventer en avklaring rett etter ferien, sier Straumsheim.

Tillitsvalgt ved verkstedklubben ved Fosen Yard, Øyvind Kimo, og direktør Anders Straumsheim

Både Øyvind Kimo og Anders Straumsheim tror på flere oppdrag for Fosen Yard i høst.

Foto: Anne Heidi Røstad / NRK

Uten arbeid i to uker

Øyvind Kimo har vært tillitsvalgt ved Rissa-verftet, og har vært uten arbeid selv i to uker.

– Vi håper jo på nye jobber ganske snart, slik at vi kommer i gang igjen. Det går ikke an å ha arbeid bare i noen måneder, og så noen måneders pause. Det går ikke rent økonomisk, og vi må ha noe mer stødig, sier han.

– Markedet er positivt, og mye vil skje framover. Mange nye båter blir satt i bestilling i sommer, og vi skal jobbe hardt for å få tak i noen av dem, sier Anders Straumsheim.