Hopp til innhold

Tror gullkampen avgjøres i helga

NRKs fotballekspert Karl Petter Løken tror Rosenborg må slå Molde på bortebane til helga om det skal bli seriegull.

Karl-Petter Løken

Fotballekspert Karl Petter Løken mener Rosenborg må vinne sine tre siste kamper for å ta seriegull.

Foto: Richardsen, Tor / SCANPIX

Jonas Svensson

Jonas Svensson avgjorde for Rosenborg da de slo Start 1-0 lørdag kveld.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Tre serierunder før slutt ligger Rosenborg og Strømsgodset helt likt på toppen av tabellen med 56 poeng. Tidligere RBK-spiller og nå NRK-ekspert, Karl Petter Løken, tror helgas serierunde vil avgjøre hvem som vinner gull.

Godset har to hjemmekamper

– Strømsgodset har igjen to hjemmekamper, mot Start og Haugesund, og de vinner nok begge. Rosenborg må vinne alle sine tre kamper mot Molde (b), Viking (h) og Lillestrøm (b) for å ta gullet, sier Karl Petter Løken.

Han tror Strømsgodset taper i den nest siste serierunden, på bortebane mot Tromsø.

– Tromsø må vinne for å redde plassen og viste god form mot Viking i helga. Det er her Rosenborg har muligheten til gull, mener Løken.

For Strømsgodset har i tillegg til fordelen av to hjemmekamper i innspurten, også 13 plussmål mer enn RBK.

– Rosenborg får det ikke lett borte mot Molde. Molde har vist stigende form, og har fortsatt sjansen til å ta bronsemedaljene. Derfor blir det en svært vanskelig kamp, mener Karl Petter Løken.

Viktige spillere ute

I den kampen må RBK også klare seg uten midtstopper Tore Reginiussen og midtbanespillere Mike Jensen.

– Rosenborg har gode erstattere, så jeg tror ikke det blir avgjørende. RBK har ikke spilt så godt i det siste, men hatt evnen til å avgjøre jevne kamper. De virker sterke bakover og slipper inn lite mål. Det kan vippe Rosenborg vei, mener Løken.

Christer Basma

Christer Basma tror Rosenborg vinner gull.

Foto: Fame/RBK

Tidligere Rosenborg-spiller, Christer Basma, tror også Rosenborg til slutt vinner Eliteserien.

– De spiller ikke alltid like bra, men klarer å avgjøre kampene likevel. Sånn som mot Start i helga, da de scoret helt mot slutten . Det tror jeg blir avgjørende, mener Basma.

Men Basma tror det må jobbes mye i spillergruppa for å få senket spenningsnivået før innspurten.

Uvant situasjon

– Flere spilte med litt for høye skuldre mot Start i helga, og det må det jobbes med fram mot de tre siste kampene. Det er jo dette som er gøy, å få være med å kjempe om gullet. Det er ikke noe farlig, og spillerne må heller glede seg til kampene og redusere spenningsnivået, sier han.

Han mener denne situasjonen er ny for mange i RBK-stallen. For selv om klubben har vunnet mye gjennom årene, er det ikke mange spillere som har opplevd å vinne seriegull.

– Det er nå du skiller klinten fra hveten også i spillergruppa. Det er nå du får se hvem som stikker seg fram og tar ansvar, mener Christer Basma.