Tror Blekens bilder dukker opp

Politiet tror bildene som ble stjålet fra kunstneren Håkon Bleken før eller siden kommer til rette. Men foreløpig vet de ikke hvem som står bak tyveriet.

Stjåne Bleken-bilder

Dette er tre av de ni bildene som ble stjålet. Det er anslått at verdier for halvannen million kroner ble borte.

Foto: NRK

– Vi gjennomførte en rundspørring torsdag, det gav oss ikke så mye nytt. Vi sjekker fremdeles tips som har kommet inn og jobber videre med det, sier politioverbetjent Morten Johnsen til NRK.

Fem vitner har forklart seg for politiet, uten at det har kommet fram informasjon om konkrete personer eller biler som kan knyttes til tyveriet.

– Vi jobber på generelt grunnlag ut fra de observasjonene som er gjort, men vi har ikke knyttet noen til selve handlingen i Blekens hus, sier politioverbetjenten.

– Vanskelige å selge

Torsdag sa både Håkon Bleken og kunsthandler Per Høiem at de ni stjålne bildene vil bli svært vanskelige å selge i det åpne markedet.

Det sammen tror Morten Johnsen.

– Jeg tror det blir vanskelige å omsette disse bildene etter alt som har stått i media blant annet. Og Håkon Bleken er en godt kjent kunstner i Norge, så jeg tror vil bli vanskelig å selge dette på et slags marked her i landet, sier han.

Jobber i julen

Politioverbetjenten tror bildene kommer til rette.

– Spørsmålet er i hva slags tilstand og under hvilke omstendigheter de dukker opp. Men jeg tror de dukker opp før eller siden, sier Morten Johnsen.

Politiet kommer til å jobbe videre med saken i julehelgen.

Video: Håkon Bleken frastjålet verdifull kunst

Video Håkon Bleken