NRK Meny
Normal

Trondheim venter på Mexico

Trondheim konkurrerer mot Oberstdorf og Planica om å få VM på ski i 2021. Avgjørelsen faller i natt i ferieparadiset Cancun i Mexico.

ski-VM 2021

FIS-president Gian Franco Kasper (t.v.) i samtale med prosjektleder Guri Hetland, VM-vert Maria Strøm Nakstad, ordfører Rita Ottervik og skipresident Erik Røste.

Foto: NRK

De 17 medlemmene i FIS-styret (FIS=federation internationale de ski) avgjør saken ca 0130 norsk tid fredag. Vedtaket kan du se på skiforbundets sider:

Trondheim er en av søkerne til ski-VM 2021

Skiforbundet sender direkte fra Mexico

Så langt har det gått med kilovis med trøndersk fisk, kamsjell fra Fosen, og 1200 bokser Dahls-øl. Men ett av Trondheims fremste argument er den fabelaktige stemningen og publikumsoppslutninga sist byen arrangerte - i 1997.

(Saken fortsetter under videoen)

Div. arkivbilde frå VM i Trondheim 1997, div. bilde frå Cancun, Mexico. FRA RUBRIKKTEKST:

Ikke bare mange tilskuere i Granåsen i 1997 - mange glade tilskuere. Se video, 65 sek

Ingen plan B

Guri Hetland

Guri Hetland, leder av organisasjonskomitéen for ski-VM i Trondheim 2021.

Foto: Anders Skjæringstad / NRK

Vi prøver å skaffe oss oversikt, men dette er uforutsigbart. Jeg tror det blir veldig jevnt (mellom de tre kandidatene, journ.anm.) og vi er veldig spente.

Det sier Guri Hetland, leder av organisasjonskomitéen for ski-VM i Trondheim 2021.

Jeg har ingen plan B hvis vi ikke vinner. Jeg er optimist, og selv om dette er spennende, har vi fokus på dette arrangementet her og nå, og har et mål om å vinne, sier ordfører Rita Ottervik.

siste finpuss før avgjørelse om ski-VM 2021

Siste innspurt før det avgjøres om Trondheim får VM på ski i 2021. Se video (2 min 19 sek) fra Cancun.

Video fra Trøndelag

Han har seksten verdensrekorder i skøyteløp og er regjerende verdensmester i tre distanser. For å holde seg i form, trener Arne Kjell Foldvik (83) med unge Falken-skøyteløpere i Trondheim.
Fotballfesten på Ranheim ble avlyst i tolvte time. Frustrerte Brann-supportere raser mot avgjørelsen.
Tellefsen antyder at Liv Ullmann duppet av under den nye Trondheims-filmen. - Det beste i meg kommer herfra, sier Liv Ullmann etter å ha sett filmen på Kosmorama.