Trondheim Spektrum
Foto: Illustrajon / Link Arkitektur

Trondheim Spektrum

Oppsummert

Planleggingen og byggingen av ny storhall på Nidarø i Trondheim har skapt stort engasjement i byen. Foreløpig har byggeprosjektet en kostnadssprekk på 90 millioner. Trondheim Spektrum AS risikerer å gå konkurs.

 • ESA gransker utbygging

  EØS-tilsynet ESA vil granske Trondheim kommune etter mistanke om ulovlig statsstøtte til utbyggingen av idrettshallen Trondheim Spektrum. Kostnadene knyttet til Trondheim Spektrum har blitt mye høyere enn planlagt, skriver Klassekampen.

 • Trengs ikke ny Spektrum-bru

  Det er ikke nødvendig å bygge en ny vegforbindelse med bro fra Øya i Trondheim. Det skriver selskapet Safetec i en rapport om sikkerheten ved nye Trondheim Spektrum. Ved en terrorsituasjon skal Klostergata bare brukes av utrykningskjøretøy, mens publikum kan bruke gangbroene og stien langs Nidelva.

  Trondheim spektrum
  Foto: Kristin Grønning / NRK
 • Trondheim spektrum blir dyrere

  Opparbeidelsen av uteområdet rundt den nye storhallen Trondheim Spektrum på Øya blir 19,9 millioner kroner dyrere enn budsjettet. Det kom fram da finans- og næringskomiteen behandlet saken i et møte i kveld.

 • Danske Bank og Trondheim Spektrum

  Danske Bank har beslutta å selge sin aksjepost på 9,4 % i Trondheim Spektrum AS til hovedeier Trondheim kommune for ei krone. – Vi håper dette kan bidra positivt i den krevende prosessen selskapet nå er inne i, sier kommunikasjonsdirektør Stian Arnesen i Danske Bank.