NRK Meny
Normal

Trondheim må kutte 130 millioner kroner

Trondheim kommune må redusere kraftig i budsjettet, og ligger an til overskridelser på 130 millioner kroner i år. Det betyr også kutt i eldreomsorgen i kommunen.

Eldreomsorg

Trondheim kommune har brukt mer penger i eldreomsorgen enn det de har budsjettert for.

Foto: colourbox.com / colourbox.com

I fjor brukte Trondheim kommune 81 millioner kroner mer enn budsjettert, og i år ligger det an til et merforbruk på 130 millioner kroner i kommunen i år. Derfor må nå alle enhetsledere i kommunen redusere kostnadene med to prosent, skriver Adresseavisen.

Overskridelsene er størst innen helse og velferd, og på skoler og i barnehager.

– Må drive forsvarlig

– Alle ønsker å drive forsvarlig, men det er ulike oppfatninger av hva som er forsvarlig. Det vil ikke bli snakk om oppsigelser, men innleide ekstrahjelper og vikarer blir det mindre av, sier finansdirektør Olaf Løberg til avisa.

Lavere skatteinntekter er noe av problemet for Trondheim kommune. I fjor ble det 147 millioner kroner mindre enn forventet.

Setter i gang tiltak

Helge Garåsen er kommunaldirektør for helse og velferd, og sier det er satt i gang tiltak slik at de skal klare å holde seg til budsjettet for 2015.

– Enhetene som har brukt for mye penger, skal lage planer for å bringe budsjettet i balanse fram til midten av mai. For noen dreier det seg om for høy bemanning, og her må det reduseres, sier Garåsen til Adresseavisen.