Hopp til innhold

Trondheim innfører tiltak etter festhelg

Trondheim kommune ble tatt på senga av at så mange ville ut på byen tidlig på kvelden gjenåpningsdagen. Nå innføres festtiltak.

Trondheim sentrum på gjenåpningsnatten.

Trondheim sentrum på gjenåpningsnatten.

Foto: Rune Kjær Valberg / NRK

Det ble blant annet meldt om at flere besvimte i køene utenfor Trondheims utesteder da Norge ble gjenåpnet. Nå skal kommunen innføre tiltak som minner om de man hadde i helgene før pandemien.

– Politiet og utelivet har beskrevet trengselen som ganske kritisk i en periode, før man fikk kontroll. Det opplevdes nok ganske dramatisk for dem som sto inneklemt i køene, sier kommunedirektør Morten Wolden til Dagbladets Børsen.

Fortsatt gledesrus

– Helga som kommer blir kanskje den mest krevende, siden folk fortsatt opplever gjenåpningsrusen og vil ut for å feire, sier Wolden.

Politiet opplyser at de var uforberedt på at så mange ville ut så tidlig på kvelden. Nå lages planer for en beredskap som minner om helgene før pandemien.

– Det var rimelig kaotisk og kunne blitt farlig, sier seksjonsleder for forebyggende patrulje i Trondheim, Torkjel Rendal

– Jeg synes politiet har laget en veldig god plan inn mot helga – der vi skal bistå med våre ressurser så godt vi kan, seier Morten Wolden til NRK.

Bedre køorden og mindre biltrafikk

Blant tiltakene som iverksettes for å hindre at kaoset gjentar seg, er «bedre» køordninger og mer samhandling mellom politiet og utestedene. I tillegg skal biltrafikk ryddes i de mest beferdede områdene. Brannvesen, ambulansetjeneste og natteravner er varslet og bedt om å bidra, skriver Dagbladet.

Enhetsleder i Trondheim parkering, Trond Loraas opplyser til NRK at det var en del hærverk på biler rundt utesteder i byen under feiringen av gjenåpningen, og at kommunen og politiet ønsker å unngå dette ved å forby parkering nært utestedene i helgen.

– Og for å sikre fremkommelighet for blant annet ambulanse og folk. De venter nok mye folk på byen kommende helg, sier Loraas.

Lange køer i Trondheim etter gjenåpningen.

Lange køer i Trondheim etter gjenåpningen.