– De har satt Trondheim på konsertverdenskartet

Mange trekker fram sommerens konsertopplevelser når de foreslår kandidater til Årets trønder.

Bruce og folkehavet

At de 37 000 billettene til Bruce Springsteen-konserten ble utsolgt i løpet av få minutter hjelper veldig når konsertarrangører skal få nye artister til byen igjen.

Foto: Stein Lorentzen

– Årets høydepunkt for meg var Bruce Springsteen i Granåsen. De har satt Trondheim på konsertkartet og det lover godt for framtida, skriver Trine Bekkelien.

Hun har blant flere som mener Stein Vanebo og resten av Trondheim Concerts bør bli Årets trønder 2016. Konsertarrangøren hadde i sommer flere utsolgte konserter med blant annet Bruce Springsteen og Elton John.

– Jeg klarte i starten ikke å finne én enkelt person som jeg mener fortjener tittelen Årets Trønder, men så kom jeg på han som fikk til at jeg hadde en superfantastisk opplevelse i Granåsen, Stein Vanebo. Bare det at han klarte å få Bruce Springsteen hit gjør at han fortjener å bli Årets Trønder, skriver Marie Ervik Aune.

Tidenes konsertsommer

Stein Vanebo

Stein Vanebo har sammen med blant annet Kristian Digre bygd opp Trondheim concerts til å bli byens største konsertarrangør.

Foto: Marit Langseth / NRK

2016 ble året da Trondheim endelig lyktes med å få flere verdensartister til byen. Først holdt Elton John to utsolgte konserter for til sammen 20 000 mennesker på Sverresborg før Springsteen innviet Norges største konsertarena, Granåsen, med å spille for 37 500 mennesker. En konsert som har gjort at også han er blitt foreslått som Årets trønder.

Til sammen solgte Trondheim concerts 80 000 billetter til konsertene sine i sommer.

– Det er veldig hyggelig å bli foreslått til Årets trønder. Kjempestas! Vi sier alltid at det er publikum som er våre dommere. Vi er veldig ydmyke og stolte over det vi har fått til sammen med publikum, sier Stein Vanebo.

At det trønderske publikummet har satt pris på sommerens konserter merker han ofte.

– Folk kommer bort til meg hele tida og sier takk for det vi gjør. Publikum vet at vi som jobber i Trondheim concerts har andre jobber til daglig og at dette er hobbyen vår. Det er bare en glede, sier Vanebo.

Elton John-konsert Sverresborg i Trondheim

Elton John hyllet Sverresborg som konsertarena etter konsertene sine i byen.

Foto: Magnar Brandseth / NRK

Satser på flere øyeblikk

De positive tilbakemeldingene får de også fra management til ulike artister verden rundt. Tilbakemeldinger de nå bruker for å sikre seg at de neste store stjernene kommer til byen.

– Det er en daglig prosess og vi har mange baller i lufta. Vi er i dialog om flere interessante artister om dagen, så jeg tar telefonennår det ringer for å si det sånn!, sier Vanebo.

Om Trondheim concerts skulle bli nominert og til slutt vinne Årets trønder, så ville det vært en stor avslutning på et allerede godt år for konsertarrangøren.

– Vi er stolte over det vi har fått til på egne og byens vegne. Men det er ufattelig mange gode kandidater der ute. Det er mange som gjør seg bemerka. Vi er bare en kompisgjeng med en artig hobby, avslutter Vanebo.

Frem til og med 13. november kan du sende inn dine forslag, med en kort begrunnelse, på adressa.no og nrk.no. Etter det velger en jury ut fem kandidater. Finalekandidatene avsløres uka før jul. Så blir det opp til trønderne å stemme frem den de mener fortjener hederen.

Laster innhold, vennligst vent..