NRK Meny
Normal

Trondheim Calling med nytt konsept

Torsdag sparker Trondheim Calling i gang for syvende gang, og i år har de utviklet et nytt konsept for å hjelpe de norske artistene ut i den store verden.

Thomas Ryjord

Festivalsjef i Trondheim Calling, Thomas Ryjord tror det nye konseptet kan hjelpe de norske artistene ut i verden.

Foto: Grete Thobroe / NRK

Syv håndplukkede artister får muligheten til å vise seg frem for internasjonale plateselskaper som Bella Union og Rough Trade Records, samt radiostasjoner som Amazing Radio og FluxFM.

– Vi har på en måte adoptert pitching av konsept inn i musikkonferansen, så artistene skal i tillegg til å spille konserter på kveldstid, forberede en treminutters pitch som de skal fremføre for den tilreisende bransjen, sier Thomas Ryjord, festivalsjef i Trondheim Calling.

Klare for å ta spranget ut

Fabian Egge

Bookingansvarlig for Dreamarcher, Fabian Egge.

Foto: Grete Thobroe / NRK

Felles for de syv er at de har gjort en del prosjekter, og er veldig klare for å ta et steg videre. Ryjord mener dette kan bidra som et lite puff for å hjelpe artistene. Bandet Dreamarcher fra Odda i Hordaland er et av bandene som har fått denne muligheten.

– Det betyr veldig mye, for vi har jo store ambisjoner om å slå gjennom i utlandet. Norsk metal er jo ofte store i Europa, så det å komme i kontakt med bookingagenter fra for eksempel Tyskland er veldig viktig, sier Dreamarchers bookingansvarlig i Norge, Fabian Egge.

Ble kjent under festivalen i fjor

Bandet ble lansert under Trondheim Calling i fjor, og har siden den gang fått platekontrakt, vært på Europa-turne med Kampfar og Vreid, og starter nå sin Norgesturne.

– Vi er veldig interessert i booking i utlandet. Vi slipper også en ny musikkvideo snart, så det hadde vært fint å få noen som kan gjøre god presse på den, forklarer Kim Christer Hylland i Dreamarcher.

Dreamarcher

F.v.: Kim Christer Hylland og Ruben Aksnes i post-metal bandet Dreamarcher.

Foto: Grete Thobroe / NRK

I tillegg til Dreamarcher er artisten Agy, Elsa & Emilie, bandet Ludvig Moon, Henrik The Artist, Frøder og Hajk de syv heldige som får vise seg frem for de internasjonale bransjeselskapene.

Video fra Trøndelag

Den aller første av mange svært store transporter i forbindelse med vindkraftutbygginga på Fosen skjer i dag.
Blå himmel og fine forhold- vinterferien er i gang i Trøndelag.
På samenes festdag må den fineste stasen på. Ella (6) og lillebror Jovna gjør seg klar for feiring.