NRK Meny
Normal

Trøndersk ordfører blir sammenlignet med diktator Kim Jong-un

Stjørdalsordfører Ivar Vigdenes (Sp) blir kalt «Kim Jong Vigdenes» etter å ha lagt ut et profilbilde på Facebook. Selv tar han det hele med et stort smil.

Ivar Vigdenes, ordfører Stjørdal

SAMMENLIGNET MED DIKTATOR: Ordfører Ivar Vigdenes (Sp) i Stjørdal synes det er humoristisk at han blir sammenlignet med den nordkoreanske diktatoren Kim Jong-un. Bildet er fra en tidligere anledning.

Foto: Bent Lindsetmo / NRK

Det var i forbindelse med at noen representanter fra Senterpartiet besøkte Værnes garnison, at Stjørdalsordfører Ivar Vigdenes (Sp) ble avbildet med pelslue og frakk.

North Korean leader Kim Jong Un inspects a sub-unit under KPA Unit 233

DIKTATOR: Kim Jong-un inspiserer militært utstyr i januar 2017, ifølge det nordkoreanske nyhetsbyrået KCNA.

Foto: Kcna / Reuters

I et øyeblikk var han slående lik Nord-Koreas diktator, Kim Jong-un, som er kjent for å posere i diverse pressebilder med lue og frakk, omkranset av militært personell.

Vigdenes la ut bildet fra Værnes på Facebook, som profilbilde. Og da var politisk rådgiver – og trønder – Espen Teigen (Frp) kjapp med å kalle ordføreren for «Kim Jong Vigdenes».

Det var Bladet som første skrev om saken.

Pelslue fra Hegra

Stjørdalsordføreren har sittet opptatt i et møte hele mandagen, men han forklarer på SMS om bakgrunnen for bildet.

– Saken er at jeg kjøpte pelslua nylig. Den er laget av lokalprodusert høykvalitets prima mink fra Hegra. Jeg synes den er fin, og vil gå med den så ofte jeg kan. Korpulensen man kan skimte på bildet derimot – den jobber jeg med, skriver Vigdenes til NRK.

Ordfører i Stjørdal, Ivar Vigdenes (Sp)

Ordfører i Stjørdal, Ivar Vigdenes (Sp).

Foto: Jørgen Leangen / NRK

Mange har reagert på hans nye profilbilde på Facebook. Etter «Kim Jong Vigdenes»-sammenligningen dukket opp, har flere kommentert hans «nye stil» og sammenlignet Vigdenes med andre kjente autoritære statsledere.

Latter under Senterpartiets fylkesårsmøte

Vigdenes tar det hele med et smil. Bildet ble nemlig tatt av journalist Sivert Rossing i Trønder-Avisa, under besøket på Værnes garnison.

Blinkskuddet har blitt litt av en humorvinner i den trønderske Senterparti-kretsen, kan ordføreren avsløre.

– Hva tenker du om å bli sammenlignet med Kim Jong-un?

– Vi var på besøk på garnisonen, og Trønder-Avisas reporter gjorde et blinkskudd som jeg ikke kunne la være å le av. Vi hadde en god latter rundt middagsbordet på Senterpartiets fylkesårsmøte fredag.

– Jeg både håper og tror det ellers ikke er så mange flere likheter for å si det sånn, svarer Vigdenes til NRK.

New leader of North Korea Kim Jong-un rides a horse in this undated still image taken from video at an unknown location in North Korea

INSPISERER: Kim Jong-un sjekker en panservogn, ifølge den nordkoreanske statskanalen KRT, som publiserte bildet i 2012. Det er ikke kjent når bildet ble tatt, eller hvor.

Foto: Krt / Reuters