NRK Meny
Normal

Trøndersk medalje-trio

Tre medaljer og topp stemning. Trønderne setter farge på årets ski-NM.

Trøndersk medalje-trio
Foto: Jo Kristian Kvernland

Etter to NM-dager med strålende vær, kom snøfallet tredje dag. Men snøen satte ingen demper på stemningen. Barna løp rundt med ansiktsmaling og norske flagg, mens de voksne varmet seg med å ta en god gammeldags floke. Entusiastisk ble løperne heiet frem, og spesielt de trønderske løperne fikk god støtte blant publikum. Det hjalp tydeligvis på, for det ble nok en stor dag for trønderne i Granåsen.

Medalje-trio

Eldar Rønning fra Skogn tok sølv i herreklassen, mens Kari Vikhagen Gjeitnes fra Henning Skilag og Ingri Aunet Tyldum tok henholdsvis sølv og bronse for damer. Rønning hadde beste tid i prologen, og var den store favoritten foran finaleheatene. Men i selve finalen ble Ola Vigen Hattestad for sterk.

I dameklassen var det ingen som kunne tukte suverene Astrid U. Jacobsen, men to trønderjenter skapte liv på tribunen alikevel. For både Gjeitnes og Tyldum var dette første gang på seierspallen i senior-NM, men begge har tidligere hamstret medaljer i både junior-NM og junior-VM.

- Det var på tide med en god plassering i seniorsammenheng, det føles godt med andreplass, sier Gjeitnes til NRK Trøndelag.

Skryter av Team Trøndelag

Både Gjeitnes og Tyldum kommer fra Team Trøndelag, der også gårsdagens gullvinner, Morten Eilifsen, går. Begge fremhever det gode miljøet og at de har fått et løft etter at de ble en del av laget.

- For min del har jeg slitt etter overgangen til senior. Det løsnet først når jeg ble en del av Team Trøndelag, og la om treningen, sier Tyldum

- Jeg gikk mye for meg selv tidligere. Nå har jeg fantastiske lagkamerater å trene sammen med, fremhever Gjeitnes.

Søskenduell

Tyldum møtte søsteren Elise til en real søskenduell i semifinalen.

- Det var kjempeartig, og ga oss begge et ekstra kick, sier Ingri.

- Det var ingen selvfølge at jeg skulle slå Elise, hun hadde jo bedre tid enn meg på prologen.

Ifølge storesøster Ingri, har Elise tatt et sjumilssteg denne sesongen, og vil snart hevde seg i toppen. Om ikke lenge står muligens begge på pallen sammen.

- Det blir opp til Elise, jeg er jo allerede på pallen, smiler Ingri Aunet Tyldum til NRK Trøndelag.

 

Video fra Trøndelag

Sammen med bestefar og Tynset-torader´n