Hopp til innhold

Trøndersk mat til topps

Ost fra Hitra og kamskjell fra Frøya ble i kveld kåret til vinnere i konkurransen Det Norske Måltid 2008.

F.v. Helge Myrseth, Seashell AS, Bodil Birkeland, Hitra Gårdsmat og Ken Albert Abrahamsen, Varange
Foto: Det Norske Måltid

Årets produkt ble Grotteost fra Hitra gårdsmat.

- Dette er helt utrolig, det er helt fantastisk. Jeg er helt i hundre, sier en svært glad Bodil Birkeland i Hitra gårdsmat til NRK Trøndelag.

Juryen med Bent Stiansen i spissen mener Birkelands grotteost er av internasjonal toppklasse.

- Grotteosten har en utpreget smak av hvor den er lagret, uttaler juryen om osten fra Hitra.

Kulinariske kamskjell

Håndplukkede kamskjell fra bedriften Seashell AS på Frøya ble kåret til årets råvare i sjø.

- Dette skalldyret er verdens beste råvare, enkelt og fantastisk godt, uttaler juryen om de trønderske kamskjellene.

Årets råvare fra land ble ytrefilet av rein fra Bugøynes i Finnmark.

Se bilder fra prisutdelingen:

Video nsps_upload_2008_10_31_14_26_24_171.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Landsomfattende

Det Norske Måltid 2008 er en landsomfattende råvarekonkurranse. Målet har vært å finne det beste av norske råvarer og produkter.

- Jeg er imponert over bredden av råvarer og produkter som har vært presentert i konkurransene. Det Norske Måltid har vist fram et stort utvalg av de norske matskattene, sier fiskeri- og kystminister Helga Pedersen som delte ut prisen til vinnerne i konkurranse.